h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İsrailli esir askerin, eleştirel ifadeler içeren mezar taşı, hükümet tarafından kaldırıldı

İsrailli esir askerin, eleştirel ifadeler içeren mezar taşı, hükümet tarafından kaldırıldı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde öldürdüğü esir asker Ron Sherman'ın ailesi, mezar taşının hükümet tarafından kaldırıldığını belirtti. İsrailli esirlerin aileleri, hükümeti eleştirmeye devam ediyor. İsrail Savunma Bakanlığı, Sherman'ın mezar taşını geçen yıl yerinden söktü çünkü taşta hükümeti eleştiren ifadeler vardı. Sherman'ın annesi, yerine yeni bir mezar taşı yerleştirdi ve İsrail devletinin başarısızlığı nedeniyle öldürüldüğünü yazdı. Sherman'ın ailesi, İsrail ordusunun zehirli gazla doldurduğu tünele girdiği için hayatını kaybettiğini iddia ediyor. İsrail ordusu ise Sherman'ın öldürülmediğini ileri sürdü.

Gazze Şeridi’nde İsrail ordusu tarafından öldürüldüğü iddia edilen esir asker Ron Sherman’ın ailesi, Sherman’ın mezar taşının İsrail Savunma Bakanlığı tarafından kaldırıldığını duyurdu. Mezar taşında “Başarısız hükümet tarafından Gazze’ye kaçırıldı, terk edildi ve öldürüldü” ifadeleri bulunan Sherman’ın ailesi, hükümete tepkilerini dile getiriyor. İsrailli esirlerin aileleri, İsrail Savunma Bakanlığı’nın geçen yıl Aralık ayında Sherman’ın cansız bedenine ulaşıldıktan sonra mezar taşını eleştirdiği için söktüğünü belirtiyor.
Sherman’ın annesi Ma’ayan, askeri mezarlıktaki mezar taşının bir yetkili tarafından kaldırıldığını açıkladı. Kaldırılan mezar taşının yerine, “Terk edilişin, acımasızca kaçırılışın, çok sevdiğin İsrail devletinin tarihindeki en büyük başarısızlığın ardından siyasi kazanç için öldürüldüğün için af diliyorum” şeklinde yeni bir mezar taşı yerleştirildi.
Sherman’ın ailesi, esir tutulduğu tünele İsrail ordusunun zehirli gazla doldurduğunu ve bu nedenle hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Anne Ma’ayan, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin tüneldeki zehirli mezardan kurtulmak için yapmış olduğu çaresiz girişimler sonucunda parmaklarının ezildiğini belirtiyor. Ayrıca, Sherman’ın ailesi, İsrail ordusunun Sherman’ı öldürdüğü iddialarını reddeden bir açıklama yaptı. İsrail ordusu, Sherman ile birlikte tünelden çıkarılan diğer iki kişinin cesetlerinde herhangi bir travma veya ateşli silah izine rastlanmadığını, bu durumun doğrudan bir hava saldırısı veya İsrail ordusunun başka bir faaliyeti sonucu ölmediklerini gösterdiğini belirtti.

Yargıda son atamalar açıklandı: İşte yeni görevlendirmeler

Sıradaki haber:

Yargıda son atamalar açıklandı: İşte yeni görevlendirmeler

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.