h Dolar 34,1383 % 0.11
h Euro 38,0473 % 0.11
h Sterlin 45,6347 % 0.22
h Altın (Gr) 2.884,66 %0,35
h BIST100 9.886,97 %-0,13
a

İstanbul’a Farklı Bir Nefes Katacak Gençler

İstanbul'da kurulan ve öğrenci temsilcilerinden oluşan İstanbul Öğrenci Meclisleri, ilk toplantısını gerçekleştirdi. İstanbul Valisi Davut Gül'ün de katıldığı toplantıda, İstanbul İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçilen Yiğit Hamza Yalçın görevine başladı. İlçe temsilcilerinin oylarıyla belirlenen mecliste, İstanbul'da 240 bin öğrenci temsilcisi bulunuyor. İstanbul Valisi, gençlerin karar alma süreçlerine katılımını ve gençlerin yetiştiği okulların sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere ağırlık vermesini arzuladıklarını belirtti.

İstanbul’daki ilk ve orta dereceli okullarda kurulan ve öğrenci temsilcilerinden oluşan İstanbul Öğrenci Meclisleri, başarılı bir şekilde ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıya, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, İstanbul Millî Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür ve diğer birçok önemli isim katıldı. İstanbul’da toplamda 240 bin öğrenci temsilcisi bulunuyor.

İstanbul Valiliği tarafından hayata geçirilen Öğrenci Meclisi projesi kapsamında, her sınıfta bir kız ve bir erkek olmak üzere toplamda iki temsilci seçildi. Sınıf temsilcilerinin oylarıyla okul temsilcileri, okul temsilcilerinin oylarıyla da İlçe Öğrenci Meclisi temsilcileri belirlendi. İl Öğrenci Meclisi Başkanı ise ilçe temsilcilerinin oylarıyla seçiliyor.

Toplantıda konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, gençlerin karar alma süreçlerine katılımını arzu ettiklerini ve İstanbul İl Öğrenci Meclisi ile bu hedefe ulaşmayı planladıklarını belirtti. Vali Gül, gençlerin fikirlerini paylaşabilecekleri meclislerde önemli sorunlara çözüm bulacaklarına inandıklarını ifade etti.

Öğrenci Meclisi Başkanı Yiğit Hamza Yalçın da yaptığı konuşmada, gençlerin sadece geleceği değil, şu anı da yönettiğini vurgulayarak, meclislerde fikirleri paylaşarak önemli sorunlara katkıda bulunacaklarına inandığını dile getirdi.

İstanbul Valiliği, gençlerin karar alma süreçlerine katılımını sağlamak ve onların sosyal, sanatsal ve kültürel etkinliklere aktif olarak katılmasını teşvik etmek amacıyla çeşitli projeler yürütüyor. Bu projeler arasında Öğrenci Meclisleri, Spor Şehri İstanbul, Enstrümansız Okul Kalmasın ve Ben Okuyorum İstanbul Okuyor gibi önemli çalışmalar bulunuyor. İstanbul Valisi, bu projeler sayesinde geleceğin liderlerinin yetişeceğini ifade etti.

Toplantıda, rektörler, dekanlar, öğrenci meclisi temsilcileri arasında birçok konuda istişareler yapıldı. Akran zorbalığı, yapay zeka ve öğrenci meclislerinin işlevsel hale getirilmesi gibi konular üzerine yapılan tartışmalar, katılımcılar arasında bilgi ve fikir paylaşımını artırdı.

Gemlik Belediyesi, Ata Mahallesi’ne yönelik büyük hizmet hamlesini başlatıyor.

Sıradaki haber:

Gemlik Belediyesi, Ata Mahallesi’ne yönelik büyük hizmet hamlesini başlatıyor.