h Dolar 34,1860 % 0.17
h Euro 37,0643 % 0.17
h Sterlin 44,6235 % 0.3
h Altın (Gr) 2.975,33 %0,73
h BIST100 9.002,34 %0,52
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İzmir Şehir Hastanesi’nde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor

İzmir Şehir Hastanesi’nde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor

İzmir Şehir Hastanesi'ne toplu ulaşımın zorluğu vatandaşların sıkıntı yaşamasına yol açıyor. Polikliniklere en yakın taksi durağının 2 km uzaklıkta olması ve direkt ulaşım olmaması sebebiyle hastalar, hasta yakınları ve hastane personeli saatler süren vakit kaybına maruz kalıyor. Vatandaşlar, daha fazla otobüs hattı ve taksi durağının kurulmasını talep ediyor. Taksi bulamayanlar ise zaman kaybı yaşadıklarını ve taksi durağının 2 km uzaklıkta olmasının zorluklarını dile getiriyor.

İzmir Şehir Hastanesi’ne Toplu Ulaşım Sorunu

İzmir Şehir Hastanesi, Ekim ayında hasta kabulüne başlayan ve Ege Bölgesi’nin en büyük sağlık kompleksi olarak biliniyor. Ancak hastaneye toplu ulaşım sağlamak isteyen vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyor. Özellikle İzmir’in en kalabalık ilçelerinden hastaneye doğrudan ulaşım imkanının olmaması ve polikliniklere en yakın taksi durağının 2 kilometre uzaklıkta olması, vatandaşların uzun süren yollarda vakit kaybetmesine neden oluyor.

628 bin 15 metrekarelik kapalı alanda yer alan İzmir Şehir Hastanesi’nin birçok bölümü bulunuyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Kalp Damar ve Kardiyoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi, Adli Psikiyatri Hastanesi, Kemik İliği Merkezi, Organ Nakli Merkezi, İnme Merkezi, Uyku Merkezi ve Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi gibi birçok birim burada hizmet veriyor. Hastane, 16 Ekim 2023’te hasta kabulüne başlamış olmasına rağmen, ulaşım konusundaki sıkıntılar hala devam ediyor.

Özellikle polikliniklere ulaşmak için toplu taşımalardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, taksi durağının 2 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle zorluk yaşıyor. Hastaneye ulaşmak için şu an toplamda 5 hat üzerinden 25 otobüs seferi bulunuyor. Ancak bu sayının artırılması ve taksi durağı kurulması talepleri de hali hazırda gündemde olan konular arasında.

Yaşlı annesini tedavi için hastaneye getiren Ümit Çam, “İzmir Şehir Hastanesi çok güzel bir yer. Her 15 günde bir annemi buraya getiriyorum ancak taksi sorunu yaşıyoruz. Tedavi sebebiyle minibüsle de gidemiyoruz. En kısa sürede taksi sorununun çözülmesini istiyoruz. Annem hasta olduğu için minibüs ya da otobüsle gitmek zorunda kalıyoruz” dedi.

İşe yetişmek için hastaneden dönüşünde taksileri bulamadığını ve bu yüzden vakit kaybettiğini belirten İlknur Bahadır ise “Acil servise annemle gelmiştik ama dönüşte taksi bulamadık. Bir saattir bekliyoruz. Mağduruz. Taksi bulamadığımız için çok zaman kaybettik. En yakın taksi durağına 2 kilometre mesafe var. Annem yaşlı olduğu için oraya kadar yürüyemiyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Babasını dolmuşla hastaneye getiren Mehmet Yetiş ise “2 kilometre yürümek zorunda kaldık. Babam hasta. Eğer burada bir taksi durağı olsaydı, biner ve kolayca eve giderdik. Babam yürürken çok zorlandı. Lütfen sesimizi duyun. Bir taksi durağı olsa insanlar da rahat eder” şeklinde konuştu.

Kuşadası Belediyesi’nin “Acil Müdahale Birimi” tarafından toplam 7 bin 780 talep çözüme kavuşturuldu

Sıradaki haber:

Kuşadası Belediyesi’nin “Acil Müdahale Birimi” tarafından toplam 7 bin 780 talep çözüme kavuşturuldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.