h Dolar 34,2641 % 0.01
h Euro 36,9663 % 0.01
h Sterlin 44,4907 % 0
h Altın (Gr) 3.028,72 %0,04
h BIST100 8.732,17 %-1,20
a

Çeşme ilçesindeki bir pideci, İzmir’in en fazla vergi ödeyen 100 firması arasında yer aldı. 50 yıllık işletmeye sahip olan Reşat Akbaykal, Vergi Dairesi tarafından arandığında rekortmen olduğunu öğrendi. Akbaykal, bu haberi duyduğunda büyük bir gurur ve heyecan yaşadığını söyledi. İlkokul çağındaki bir çocuk gibi hissettiğini belirten Akbaykal, rekortmen olduğu için ailesi, arkadaşları ve yakın çevresi tarafından tebrik edildi.

Akbaykal, “Maliyetten beni arayarak çağırdılar ve çok şaşırdım. Vergi rekortmeni olarak İzmir’in ilk 100’üne girdiğimi söylediler. Bu durum beni çok memnun etti. Dürüst çalışmaktan gurur duyuyorum. Kara para işleriyle hiçbir alakamız olmadı. Vergi rekortmeni olmak, hem beni hem de çevremi mutlu etti” dedi.

Reşat Akbaykal, bir devlet memuru çocuğu olarak dürüstlüğün önemine vurgu yaparak, babasının kendisine “Haram yemekten kaçın” dediğini ifade etti. Bu doğrultuda yetiştiği için başka yollara sapmadığını söyleyen Akbaykal, hayatından memnun olduğunu dile getirdi. Sosyal medyadan gelen mesajlara cevap verme konusunda zorlandığını belirten Akbaykal, sürekli olarak tebrik mesajları aldığını ve sokakta karşılaştığı insanlar tarafından tebrik edildiğini söyledi. Reşat Akbaykal, çalışanların haklarını çiğnemek veya haksız kazanç elde etmek gibi şeyleri asla kabul etmediğini belirterek, devlete vergi vermeyi memnuniyetle yaptığını söyledi. Ayrıca piyasada, insanların vergi kaçırmaya çalıştığını ifade ederek, böyle bir davranışı hoş bulmadığını belirtti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, “’Bizim Esnaf’ uygulamamız ile esnafımıza ve komşularımıza 150 Milyon TL destek sağladık”

Sıradaki haber:

Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır, “’Bizim Esnaf’ uygulamamız ile esnafımıza ve komşularımıza 150 Milyon TL destek sağladık”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.