h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İZSU, 28 milyarlık toplu açılış ve temel atma töreniyle “geleceğe miras” sloganını duyurdu.

İZSU, 28 milyarlık toplu açılış ve temel atma töreniyle “geleceğe miras” sloganını duyurdu.

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir'in altyapısını geliştirmeye yönelik olarak yaptığı projeleri duyuruyor. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan toplu açılış ve temel atma töreninde 28 milyar liralık yatırım ve projeler halka tanıtılacak. İZSU, geçmiş beş yıl içinde toplam 11 milyar lira tutarında altyapı yatırımı gerçekleştirdi ve gelecek dönemde yapılması planlanan projelerin yanı sıra tamamlanan ve devam eden yatırımları da halka duyuracak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, vatandaşları törene davet etti ve İzmir'i dirençli, güvenli ve yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in altyapısına odaklanarak gerçekleştirdiği birçok önemli projeyle dikkat çeken “Yaşayan Körfez Seferberliği”nin yanı sıra diğer yatırımlarını kamuoyuna duyuruyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarın Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek Büyük Altyapı Yatırımları Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde İZSU’nun 28 milyar lira tutarındaki yatırım ve projelerini tanıtacak.

Dirençli kent İzmir vizyonu doğrultusunda İZSU Genel Müdürlüğü, 2019 yılından bu yana kent genelinde 11 milyar lira değerinde yatırım gerçekleştirdi. Bu süre zarfında 3 bin 200 kilometre içme suyu, bin 400 kilometre atık su ve 300 kilometre yağmur suyu ayrıştırma hattı inşa edildi. İçme suyu ve atık su arıtma tesislerine ek olarak 27 yeni tesis yapıldı ve var olan 4 tesisin kapasitesi artırıldı. Şu anda devam eden birçok projenin inşaat çalışmaları 3 milyar lira değerindeki yatırımla sürüyor. Ayrıca İzmir’in geleceğine uzun vadede katkı sağlayacak 14 milyar liralık projelerin de müjdesi verildi.

Tamamlanan, devam eden ve gelecekte gerçekleştirilecek yatırımların toplam bütçesi 28 milyar lira olan altyapı yatırımlarının tanıtılması amacıyla İZSU Genel Müdürlüğü, Büyük Altyapı Yatırımları Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni düzenliyor. Yarın saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek olan törende vatandaşlar da yer alabilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Son 5 yıldır yer altında gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla İzmir’i dirençli, güvenli ve yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Geçmiş 50 yılın sorunlarını çözerken gelecek 50 yılı da güvence altına alıyoruz. ‘Geleceğe Miras’ temasıyla düzenleyeceğimiz toplu açılış ve temel atma törenine tüm hemşehrilerimizi bu gururu paylaşmaya davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

Dualar eşliğinde, kutsal topraklara yolculukları başladı

Sıradaki haber:

Dualar eşliğinde, kutsal topraklara yolculukları başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.