h Dolar 35,2068 % 0.3
h Euro 36,7672 % 0.3
h Sterlin 44,3202 % 0.7
h Altın (Gr) 2.968,33 %1,32
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kar ve buzla kaplı yolda yürüme ipuçları: Dikkat çeken başlıklarımızla dikkatleri üzerimize topluyoruz.

Kar ve buzla kaplı yolda yürüme ipuçları: Dikkat çeken başlıklarımızla dikkatleri üzerimize topluyoruz.

Kış aylarında kaygan ve buzlu zeminlerde yürümenin riskli olduğunu belirten Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu, ayakkabı seçiminden yürüme şekline kadar birçok konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Geniş tabanlı ve kaymaz ayakkabılar tercih edilmeli, yavaş ve küçük adımlarla yürünmeli, eller cepte yürünmemeli ve merdivenlerden inerken dikkatli olunmalı. Denge kontrolü için ağır cisimler ve çocuklar kucakta taşınmamalı.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kar ve buzla kaplı zeminlerde yürümek oldukça risklidir. Bu durumda, ortopedik yaralanmaların meydana gelme ihtimali yüksektir. Bu konuda bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu, yaralanmaları önlemek için ayakkabı seçimi, yürüme şekli ve zemin durumu gibi birçok konuya dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Buz tutabilen parlak ve kaygan zeminlerden uzak durulması gerektiğini ifade eden Medicana Bursa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Cansabuncu, dikkat edilmesi gereken başlıca unsurları belirtti. Ayakkabı seçimi ve ekipmanların doğru seçilmesi çok önemlidir. Ayakkabıların geniş tabanlı ve düz ve kaygan olmayan maddelerden yapılmış olması daha iyi bir tutunma sağlar. Ayrıca ayakkabıların bilekleri sarmalı olması, ayak bileği burkulmalarını önleyebilir. Yürüme şekline de dikkat edilmelidir. Ayakların yere sağlam basması için küçük ve yavaş adımlar atılmalıdır. Ayakların dışa doğru çevrilerek penguen tarzı yürümek, dengeyi kolaylaştırır. Karlı ve kaygan zeminlerden uzak durulmalıdır. Karın daha yumuşak olduğu zeminlerde ve buzlanmayı azaltan çim gibi yüzeylerde yürümek, düşmeleri önlemek için önemlidir.

Eğimli yollardan ve merdivenlerden inerken adımların tek tek atılması ve zeminin kayıp kaymadığının kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. Mümkünse merdivenlerin yanlarındaki korkuluklardan destek alınması önerildi. Kaygan zeminlerde yürürken ellerin ceplerde olmaması önemlidir. Bu şekilde denge daha kolay sağlanabilir ve düşme durumunda önlem almak daha kolaydır. Ayrıca yürürken iki elin de dolu olmamasına dikkat edilmelidir. En az bir elin boş olması tercih edilmelidir. Denge kontrolü için ağır cisimlerin ve çocukların kucakta taşınmamasına özen gösterilmelidir.

Bu önlemlerle birlikte kış aylarında ortopedik yaralanmaları önlemek mümkündür.

İstanbul’da şehitler için camilerde dualar edildi

Sıradaki haber:

İstanbul’da şehitler için camilerde dualar edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.