h Dolar 34,2811 % -0.03
h Euro 36,9885 % -0.03
h Sterlin 44,5101 % 0.04
h Altın (Gr) 3.036,02 %0,28
h BIST100 8.747,07 %-1,04
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kayseri Bilim Merkezi’nde Uzayın İlk Seyahati Coşkuyla Kutlanacak, Büyükkılıç Açıkladı

Kayseri Bilim Merkezi’nde Uzayın İlk Seyahati Coşkuyla Kutlanacak, Büyükkılıç Açıkladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliklerle Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya yapacağı ilk yolculuğu kutlayacaklarını açıkladı. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak ve 13 bilimsel deney gerçekleştirerek Türk bayrağını uzaya taşıyacak. Kayseri Bilim Merkezi'nde atölye, söyleşi, eğitim ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek, ayrıca ödüllü bir bilgi yarışması yapılacak. Tüm vatandaşlar bu etkinliklere ücretsiz olarak davet ediliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın ilk uzay yolculuğu için Kayseri Bilim Merkezi’nde bir dizi etkinlik düzenleneceğini duyurdu. Büyükkılıç, Bilim Merkezi’nin bilim, eğitim ve öğrencilere verdiği önemi vurgulayarak, Astronot Alper Gezeravcı’nın 17 Ocak tarihinde başlayacak olan uzay yolculuğu öncesinde tüm gün boyunca atölye çalışmaları, söyleşiler ve eğitimlerin gerçekleştirileceğini belirtti. Büyükkılıç, Astronot Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün boyunca kalarak, 13 farklı bilimsel deney yapacağını ve Türk bayrağını uzaya taşıyacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi’nin büyük gurur yaşayacağı bu tarihi olay için tüm gün boyunca etkinlikler düzenleyeceğini söyleyen Büyükkılıç, “Uzaya yapılan ilk yolculuk Kayseri Bilim Merkezi’nde heyecanla kutlanacak. Etkinliklerin yanı sıra söyleşiler ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Ayrıca akşam saatlerinde yapılacak etkinliklere öğrenciler ve aileleri de katılacak. Bu etkinlikte uzay belgeselleri, eğitim videoları, çocuk etkinlikleri ve ödüllü bir bilgi yarışması olacak. Ayrıca Alper Gezeravcı’nın maskesi de basılarak öğrencilere hediye edilecek” şeklinde konuştu. Büyükkılıç ayrıca Planetaryumda ‘Geçmişten Günümüze Astronomi ve Uzay Çalışmaları’ konulu bir eğitimin de ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini duyurarak, bilime ilgi duyan herkesi etkinliklere davet etti.

Talaslılar, Tıpkıbasım Kur’an Sergisi’ne büyük ilgi gösterdi

Sıradaki haber:

Talaslılar, Tıpkıbasım Kur’an Sergisi’ne büyük ilgi gösterdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.