h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kazdağları’nda Kar Yağışı ve Fırtına Nedeniyle Hayatı Olumsuz Etkileyen Durum

Kazdağları’nda Kar Yağışı ve Fırtına Nedeniyle Hayatı Olumsuz Etkileyen Durum

Balıkesir'in Edremit ve Havran ilçelerinde, Kazdağları'nın yüksek bölgelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi olumsuz etkiler yaratıyor. Ekipler, Edremit Yenice Karayolu'nu açık tutmak için sürekli kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Kar yağışı zaman zaman tipiye dönüşerek, Kazdağları'nda etkili oluyor. Poyraz fırtınası da yer yer saatte 70 kilometreye kadar ulaşıyor. Sıcaklıklar -5 dereceye kadar düştü. Kar yağışı, Eybek, At Kayası, Kapanca, Kumluca, Hanlar, Döşemedere bölgelerinde ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ve Edremit Belediyesi ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını gece boyunca aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, Balıkesir Edremit ve Çanakkale Yenice Karayolu'nun açık olduğunu belirterek, sürücülere kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını ve gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını önerdi. Yağışın pazartesi sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinde, gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi, Kazdağları’nın yüksek bölgelerinde yaşamı olumsuz etkiliyor. Edremit Yenice Karayolu’nun kullanılabilir olması için ekipler, kar küreme ve tuzlama işlemi yapmaya devam ediyor.

Gece saatlerinde rüzgar yönünün poyraza dönmesiyle birlikte, Kazdağları’nda aralıklarla tipi şeklinde kar yağışı yaşanıyor. Poyraz fırtınası, yer yer saatte 70 kilometreye kadar ulaşıyor. Sıcaklıklar ise -5 dereceye kadar düşüyor. Eybek, At Kayası, Kapanca, Kumluca, Hanlar ve Döşemedere bölgelerinde etkili olan kar yağışı, özellikle ulaşımı olumsuz etkiliyor. Karayolları ve Edremit Belediyesi Fen İşleri ekipleri, gece saatlerinden bu yana bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor. Yetkililer, Balıkesir Edremit ve Çanakkale Yenice Karayolu’nun açık olduğunu belirterek, bu güzergahta seyahat edecek sürücülere araçlarında kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulundurmalarını ve gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını tavsiye etti. Yağışın pazartesi sabahına kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Dayanışmayı vurgulayan bir başlık

Sıradaki haber:

Dayanışmayı vurgulayan bir başlık

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.