h Dolar 34,0168 % -0.15
h Euro 38,0225 % -0.15
h Sterlin 45,2343 % 0.44
h Altın (Gr) 2.826,87 %0,87
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi personeline zam oranını duyurdu

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi personeline zam oranını duyurdu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, personel maaşlarında yüzde 70 zam yapıldığını açıkladı. Yavaş, pandemi, deprem, sel gibi zor zamanlarda özveriyle çalışan personelin yanında olacaklarını belirtti. İmzalanan protokol ile 2024 yılından itibaren maaş oranları belirlendi. Yavaş, personelin iş hayatında olumlu değişiklikler yapıldığını ve eşit işe eşit ücret anlayışını benimsediklerini söyledi. Ayrıca, yemek ücretlerinin de yükseltildiğini ve ek dersli personelin ücretleriyle ilgili de çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi personeline yüzde 70 zam yapıldığını duyurdu. Yavaş, “Biz bir aileyiz” diyerek personelin her zaman yanında olduklarını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve beş farklı sendika arasında yapılan protokolle 2024 yılındaki maaş oranları belirlendi.

Yavaş, personeli Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen imza töreninde karşıladı. Konuşmasına “mesai arkadaşlarım” diye başlayan Yavaş, personelin özverili çalışmalarını vurgulayarak, belediyede adalet ve eşitlik sağlandığını ifade etti. Yavaş, geçmişte farklı ücret uygulamalarının olduğunu, ancak şu anda eşit işe eşit ücret anlayışıyla 38 kadro oluşturulduğunu söyledi.

Yavaş, 2023 yılında yapılan yüzde 45 ve temmuz ayında yapılan ortalama yüzde 36 iyileştirmeye ek olarak yüzde 70 zam yapıldığını belirtti. Ayrıca yemek ücretleri de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile belirlenen tutarın en üst limitine çıkarıldı. Yüzde 70 zam oranı tüm sosyal haklara da uygulanacak.

Ek dersli personelin ücretleriyle ilgili mevzuat değişikliği talebinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirten Yavaş, böylece ek dersli personelin de mağduriyetinin giderileceğini söyledi. Ayrıca, kadrolu işçilerin ücretlerine bir yıllık enflasyon farkının Şubat ayında yansıtılacağını da paylaştı.

Yavaş, maaşlarındaki erime olasılığına dikkat çekerek, enflasyonun düşmemesi durumunda maaşlarda azalma yaşanabileceğini söyledi. Ancak, Ankara’daki sosyal destek alan ailelere yardımı sürdüreceklerini ve onları aç bırakmayacaklarını belirtti.

Başkan Yavaş’ın duyurduğu zam haberleri Ankara genelinde büyük yankı uyandırdı.

Ortaca Belediyespor, rakibini 4 golle geçerek zafer elde etti

Sıradaki haber:

Ortaca Belediyespor, rakibini 4 golle geçerek zafer elde etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.