h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Marmaris’teki Kadın Danışma Merkezi, halkın yanında kalmaya devam ediyor

Marmaris’teki Kadın Danışma Merkezi, halkın yanında kalmaya devam ediyor

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, 2022'den bugüne kadar 715 kişiye destek sağladı. Psikolojik, hukuki ve sosyal destek gereksinimi olan kadınlar, çocuklar ve aileler için önemli bir kaynak olan merkez, psikolojik eğitimler, terapi ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Ayrıca, depremzede vatandaşlara özel psikoterapi hizmeti sunuluyor ve öğrencilere tercih danışmanlığı sağlanıyor. Merkezin iletişim numarasından randevu alınabilir ve ücretsiz psikolojik destek hizmetinden faydalanılabilir. Başkan Mehmet Oktay, kadın danışma merkezinin önemine vurgu yaparak, sosyal hizmetin gerekliliklerini yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlar, çocuklar ve aileler için psikolojik, hukuki ve sosyal destek sağlamaya devam ediyor. 2022 yılında hizmete açılan merkez, bugüne kadar farklı konularda destek verdiği 715 kişiye ulaştı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın önemli projelerinden biri olan Kadın Danışma Merkezi, açıldığı günden bu yana ilçede psikolojik destek ihtiyacı olan vatandaşlara yardımcı olmaktadır. 2022 yılında Mart ayında açılan merkezde, yaklaşık iki yıllık süre zarfında 415 kişiyle görüşüldü. Psikoeğitimler ve psikoterapi seansları gerçekleştirildi. Ayrıca 2 hizmet içi eğitim, 3 halka açık eğitim ve panel düzenlendi. Depremzedeler için özel psikoterapi hizmeti sunuldu. YKS tercih döneminde Atatürk Meydanı’nda 3 gün süren danışmanlık günlerinde yaklaşık 200 öğrenciye destek sağlandı. Ayrıca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü gibi özel günlerde farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Yetkililer, Amiral Orhan Aydın Spor Salonu’ndaki yeni yerinde ve mahallelerde birebir görüşmeler planladıklarını belirtti ve destek talepleri için 0 252 412 73 74 numaralı telefondan randevu alınabileceğini vurguladı. Ücretsiz psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti sunan yetkililer, “Marmaris’teki kadınlar, aile içi iletişim, ergen danışmanlığı, öfke yönetimi, stres, anksiyete, depresyon gibi tüm psikolojik konularda başvurabilirler. Dijital bağımlılık gibi sıklıkla karşılaşılan konularda psikoeğitimler de sunulacak. Bu eğitimden ailelerimiz hem çocuklarına hem de kendilerine faydalanabilirler” açıklamasını yaptı.

Kadın Danışma Merkezi’ndeki çalışmalara büyük önem veren Başkan Mehmet Oktay, “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak elimizden geleni yapıyoruz ve bu sosyal hizmeti hayata geçiriyoruz. İhtiyaç duyulan her alanda hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul Havalimanı, Yarıyıl Tatili Nedeniyle İnsan Akınına Uğruyor

Sıradaki haber:

İstanbul Havalimanı, Yarıyıl Tatili Nedeniyle İnsan Akınına Uğruyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.