h Dolar 34,0168 % -0.15
h Euro 38,0225 % -0.15
h Sterlin 45,2343 % 0.44
h Altın (Gr) 2.826,87 %0,87
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • “Milli Eğitim Bakanlığı, Masum İnsanların İnfazı Dönemi” panelinde Memur-Sen de yerini aldı

“Milli Eğitim Bakanlığı, Masum İnsanların İnfazı Dönemi” panelinde Memur-Sen de yerini aldı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından düzenlenen "28 Şubat Buluşması" konulu panelde, başörtülü kadınların yaşadığı sıkıntılar ve görevden alınan öğretmenlerin mağduriyetleri vurgulandı. Panelde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Şubat döneminin antidemokratik olduğunu belirterek, yaşanan travmaları kitaplaştırdıklarını söyledi. Yalçın, mağduriyetlerin giderilmesi için hukuki adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Memur-Sen’in “28 Şubat Buluşması” konulu panele ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Ali Yalçın liderliğindeki Memur-Sen Konfederasyonu, Ali Küçükkösen’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve 28 Şubat döneminde başörtülü kadınların yaşadığı sıkıntıların ele alındığı bir panel düzenledi. Panelde, kamu görevlilerinin mağduriyetleri ve görevlerinden alınan öğretmenlerin durumu da vurgulandı.

Ali Yalçın, panele katılanlarla birlikte 28 Şubat dönemi travmatik sürecini Eğitim Bir-Sen olarak kitaplaştırdıklarını belirtti. Yalçın, bu dönemde yaklaşık 11 bin öğretmenin istifa etmek zorunda kaldığını, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verildiğini ve 33 bin 271 öğretmenin disiplin soruşturması geçirdiğini ifade etti. Bu durumun, öğretmenlerin yüzde 11’inin etkilendiği anlamına geldiğini belirten Yalçın, 28 Şubat mağdurlarının beklentilerinin olduğunu dile getirdi.

Yalçın, 2006 yılında yapılan yasal düzenlemeyle bazı adımların atıldığını ancak mağduriyetlerin tam anlamıyla giderilmediğini söyledi. Bu nedenle, hukuki boyutuyla detaylı tartışmalar yapılması ve zararların önüne geçilecek adımların atılması gerektiğini vurguladı. Paneldeki konuşmalarda, 28 Şubat döneminin antidemokratik bir süreç olduğu ve bu dönemde yaşanan travmaların halen etkisini sürdürdüğüne vurgu yapıldı.

Silivri sahilinde can veren deniz kaplumbağası bulundu

Sıradaki haber:

Silivri sahilinde can veren deniz kaplumbağası bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.