h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Mimar Sinan’da Yolun Yarısı Tamamlandı: İşte Son Durum

Mimar Sinan’da Yolun Yarısı Tamamlandı: İşte Son Durum

Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan 6 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdürüyor. Proje kapsamında 13 bina ve 32 bağımsız bölüm yıkılarak, yerine 131 konut, 2 bin 118 metrekare işyeri, 600 metrekarelik park alanı ve 110 araçlık otopark yapılacak. Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz, kentsel dönüşümün sadece binaları yıkmak değil, aynı zamanda yeşil ve sosyal alanlar kazandırmak olduğunu vurguladı. Yıldırım'da gerçekleştirilen bu önemli dönüşüm projeleriyle ilçenin çehresinin değiştiği belirtildi.

Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’ndeki 8019 ada 1 parselde yer alan yaklaşık 6 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesi çalışmalarını sürdürüyor. Bu alan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilmiştir.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptığı açıklamada, ilçenin çehresini değiştirdiklerini ve Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin çalışmalarının %50 seviyesine yaklaştığını belirtmiştir. Başkan Yılmaz, dönüşüm çalışmalarını sadece eski binaları yıkarak yeni binalar yapmak olarak görmediklerini vurgulayarak, projenin 9 bin metrekarelik alanının 3 bin metrekarelik bölümünü yol ve yeşil alan olarak kullanacaklarını ifade etmiştir. Böylelikle kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni sosyal yaşam alanları da kazandıracaklarını belirtmiştir.

Proje kapsamında, bölge sakinlerinin tamamının onayıyla 13 bina, 32 bağımsız bölüm ve 33 hak sahibiyle yüzde 100 uzlaşı sağlanarak yıkılmıştır. İnşaat çalışmaları süren projede zemin üstü 5 katlı 3 blok inşa edilecek ve toplam 131 konut, 2 bin 118 metrekarelik işyeri, 600 metrekarelik park alanı ve 110 araçlık otopark yer alacaktır.

Başkan Yılmaz, Yıldırım Belediyesi olarak dönüşümü sadece yeni binalar yapmakla sınırlı görmediklerini tekrar vurgulamıştır. Bu doğrultuda, 9 bin metrekarelik alanın 3 bin metrekarelik kısmını yol ve yeşil alan olarak kullanacaklarını belirtmiştir. Yıldırım Belediyesi’nin önemli kentsel dönüşüm planlarıyla ilçenin yaşamını değiştireceğini söyleyen Yılmaz, büyük düşündüklerini ve büyük dönüştüklerini ifade etmiştir.

İzlanda’da Lavlar Yürüyüşe Geçti, Bir Ev Yanmaya Başladı

Sıradaki haber:

İzlanda’da Lavlar Yürüyüşe Geçti, Bir Ev Yanmaya Başladı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.