h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Okulda ve Kariyerde Başarılı Olmak için Başkan Odakır’dan Önemli Tavsiyeler

Okulda ve Kariyerde Başarılı Olmak için Başkan Odakır’dan Önemli Tavsiyeler

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatiline yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Odakır, öğrencilere nasihatler verirken, ailelere de tavsiyelerde bulundu. Tatilin, dinlenmek ve gelecek planları yapmak için verimli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Odakır, öğrencilerin güncel gelişmeleri takip etmelerini, kabiliyetlerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerini önerdi. Velilere ise evlatlarının yeteneklerine uygun bir meslek seçmeleri ve meslek sahibi olmaları konusunda destek olmalarını tavsiye etti. Başkan Odakır, öğretmenlere ise öğrencilerin tatil döneminde kaliteli vakit geçirebilmeleri ve geleceklerini iyice planlayabilmeleri için öğütler verme çağrısında bulundu.

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Odakır, öğrencilere nasihatlerde bulunarak ailelere tavsiyeler verdi. Tatil dönemlerinin hem dinlenmek için önemli bir fırsat olduğunu hem de öğrencilerin gelecek planlamaları için verimli bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.

Başkan Şeyhi Odakır, öğrencilere hitaben yaptığı açıklamada, eğitim öğretim dönemlerinin hayatlarında önemli bir aşama olduğunu belirtti. İçinde bulunulan zaman diliminin ruhunu kavramaya çalışıp, geleceğe hazırlanmanın önemine değinen Odakır, öğrencilerin geçmişte ve bugün neler olduğunu analiz etmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca öğretmenlerin ve ailelerin görüşlerini dikkate almaları gerektiğini ve kendi yeteneklerini keşfetmeleri gerektiğini belirtti. Hangi alanlarda yetenekli olduklarını gözlemlemelerini ve mutlu olacakları bir iş ve kariyer planı yapmalarını önerdi. Ayrıca çağa ayak uydurup geleceğin mesleklerini araştırmaları gerektiğini söyledi. Tatilde dinlenme, gezip görme, oyunlar oynama, kitap okuma gibi faaliyetlerle donanımlarını artırmalarını tavsiye etti.

Başkan Odakır, velilere de önemli tavsiyelerde bulundu. Çocuklarıyla birlikte daha fazla vakit geçirecekleri tatil sürecinde çocuklarını daha yakından gözlemleme fırsatı bulacaklarını söyledi. Bu süreçte çocukların kabiliyetlerini, beklentilerini ve hangi derslerde başarılı olduklarını ölçmek için daha yakın bir ilişki kurmalarının önemine değindi. Sadece ödev ve derslerden ziyade kaliteli vakit geçirmelerini önererek, değişen hayat koşullarına yönlendirmeler konusunda düşünme fırsatı verilmesini istedi. Her çocuğun eğitim hayatında olmak zorunda olmadığını ve meslek seçimlerinde çocuğun yeteneklerine uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Ustalık, kalfa ve çıraklık gibi mesleklerin hala ihtiyaç duyulan alanlar olduğunu vurgulayarak, çocukları bu alanlara yönlendirmelerini tavsiye etti. En büyük iyiliğin çocukların yeteneklerine ve ilgilerine uygun bir meslek seçmeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Eğitimcilere de seslenen Başkan Odakır, yoğun bir sürecin ardından emeklerini takdir etti. Öğretmenlerin öğrencilere rol model olarak önemli bir rehberlik yaptığını belirterek, tatil döneminde de öğrencilerin kaliteli vakit geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunmalarını önerdi. Meslek sahibi olma ve tercihler konusunda öğrencilere rehberlik ettiklerini ifade ederek, her alanda yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı.

Başkan Odakır, öğrencilere, velilere ve eğitimcilere iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini ve başarılı bir dönem geçirmelerini dileyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Uluslararası Platformda Ülker, Birinci Sırayı Aldı!

Sıradaki haber:

Uluslararası Platformda Ülker, Birinci Sırayı Aldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.