h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Osmangazi İlçesi Tehlikedeki Ormanlarla Baş Başa: Yüzde 70’i Tehdit Altında

Osmangazi İlçesi Tehlikedeki Ormanlarla Baş Başa: Yüzde 70’i Tehdit Altında

Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şube Başkanı Serkan Işık, Bursa'nın Osmangazi ilçesinin büyük bir deprem tehdidi altında olduğunu söyledi. Eski bina stokuna dikkat çeken Işık, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Osmangazi Belediye Başkan aday adayı olan Işık, göreve geldiği takdirde ilçedeki eski bina stokunun yüzde 60'ını 3 yıl içinde yenileyeceklerini belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm sürecinin yanı sıra sosyal dönüşümü de planlayarak Osmangazi'yi cazibe merkezi haline getirmekte kararlı olduklarını vurguladı.

Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şube Başkanı Serkan Işık, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki eski bina stoku ve deprem tehdidi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Işık, “Yarın değil, hemen şimdi kentsel dönüşüm hamlesine başlamalıyız. Osmangazi’nin yüzde 70’i, depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya ve hayatlar yok olacak” dedi. Özellikle Osmangazi ilçesinin Marmara depreminden en çok etkilenecek ilçelerden biri olduğunu belirten Işık, ilçenin tüm mahallelerinin detaylı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kentsel dönüşümün yanı sıra sosyal dönüşümün de planlanması gerektiğini ve Osmangazi’yi cazibe merkezi haline getirmekte kararlı olduklarını söyledi. Işık ayrıca, Osmangazi Belediye Başkan adayı oldukları takdirde, 3 yıl içinde ilçedeki eski bina stokunun yüzde 60’ını yenilemek için çalışacaklarını dile getirdi. Bu büyük projenin vatandaşların güvenli ve modern yapılarla yaşamasını sağlamayı amaçladığını belirten Işık, insanların onayını almadan hiçbir proje altına imza atmayacaklarını da vurguladı. Binaların yenilenmesiyle birlikte ihtiyaç duyulan sokakların da genişletileceğini ve ilçenin tümüne nefes aldıracaklarını dile getiren Işık, hedefledikleri kentsel dönüşümün dünyaya örnek olacak bir model olacağını ifade etti.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne geçtiğimiz yıl 4 milyon 750 bin kişi akın etti!

Sıradaki haber:

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne geçtiğimiz yıl 4 milyon 750 bin kişi akın etti!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.