h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Özgün Başkan Kılıç, Ege’nin Felaket Merkezini Buca’da Ortaya Çıkardı

Özgün Başkan Kılıç, Ege’nin Felaket Merkezini Buca’da Ortaya Çıkardı

Buca Belediyesi, Ege Bölgesi'nde bir afet koordinasyon merkezi açtı. Bu merkez, kentin mülki idare amirlerinin muhtemel afet durumlarında tüm çalışmaları koordine etmesine olanak sağlayacak. Koordinasyon merkezi, Yıldız Mahallesi'nde kuruldu ve tüm İzmir'e hizmet veriyor. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, merkezin depreme dayanıklı olduğunu ve BUCAKUT ekibinin 24 saat burada konumlanacağını belirtti. Aynı zamanda, Buca'nın depreme karşı dirençli bir kent olması için çalışmaların devam ettiğini ve birçok bölgenin yeniden planlandığını vurguladı. Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı da bu çalışmaları desteklediğini belirtti.

Buca Belediyesi, Ege Bölgesi’nde afet durumlarında hızlı koordinasyon sağlamak amacıyla kurulan ilk afet koordinasyon merkezini faaliyete geçirdi. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, potansiyel bir afet durumunda, kentin tüm resmi yetkililerinin bu tam donanımlı merkezden yapılan çalışmaları koordine edebileceğini belirtti.

Buca Belediyesi, olası bir afet durumunda daha hızlı hareket etmek ve koordinasyonu sağlamak için Yıldız Mahallesi’nde bulunan 7 bin 500 metrekarelik bir alana Afet Koordinasyon Merkezi’ni kurdu. Açılış törenine Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, İzmir AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altunbulak, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve birçok diğer yetkili ve vatandaş katıldı.

Tüm İzmir’e hizmet verecek olan merkez hakkında konuşan Başkan Erhan Kılıç, Afet Koordinasyon Merkezi’nin depreme karşı dayanıklı bir şekilde inşa edildiğini ve BUCAKUT ekibinin sürekli olarak burada konumlandırılacağını ifade etti. Kılıç, merkezde vatandaşlara eğitimler ve sempozyumlar düzenleneceğini ve olası bir afet durumunda çalışmaların en uygun şekilde buradan koordine edilebileceğini söyledi. Başkan Kılıç, İzmir depreminin ardından kurulan BUCAKUT’un eksiksiz bir ekipmanla donatıldığını vurguladı.

Başkan Kılıç, Türkiye’nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğunu hatırlatarak, kentin dirençli hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Buca’da bulunan binaların depreme karşı dayanıklı olması gerektiğini belirten Kılıç, Caldiran, Seyhan ve Ufuk mahalleleri için yapılan planlamalarla kentin üçte ikisinin yeniden planlandığını ifade etti.

Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış da açılışa katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın Kızılay’a maddi ve manevi destek veren bir başkan olduğunu belirtti ve merkezin çalışmalarının hayırlar getirmesini diledi.

Törende, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Türk Kızılay İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ve İzmir AFAD Arama Kurtarma Birlik Müdürü Atilla Altunbulak, ilk yardım eğitimi alan yeni üyelere sertifikalarını takdim etti.

Bandırma’da hızlı fırtına, hastane binasının dış kaplamasını sürükledi

Sıradaki haber:

Bandırma’da hızlı fırtına, hastane binasının dış kaplamasını sürükledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.