h Dolar 34,0711 % 0.14
h Euro 38,0991 % 0.14
h Sterlin 45,3641 % -0.01
h Altın (Gr) 2.833,85 %0,17
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Sarıkamış şehitlerinin anısına halk yürüyüşü düzenledi

Sarıkamış şehitlerinin anısına halk yürüyüşü düzenledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılında şehitleri anma yürüyüşü düzenlendi. Osmanlı ve Rus orduları arasında gerçekleşen Kafkas Cephesi muharebesinin dönüm noktası olan Sarıkamış Harekatı'nda, Türk askerleri dondurucu soğuklarda ve hastalıkların etkisiyle şehit düşmüştü. 22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleşen harekatta yaklaşık 90 bin asker hayatını kaybetmişti. Bodrum'da düzenlenen yürüyüşe, kaymakamlık, gençlik ve spor ilçe müdürlüğü ve Bodrum Gençlik Merkezi tarafından öğrenciler, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Türk bayrağı açılarak başlayan yürüyüş, Belediye Meydanı'nda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi. İlçe Gençlik Spor Müdürü Oktay Dumruk, yaptığı konuşmada, atalarımızın Sarıkamış'ta vatan uğruna savaşarak bize bıraktığı cennet vatanı korumanın ve gelecek nesillere aktarmanın görev olduğunu vurguladı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Sarıkamış Harekatı’nın 109. Yılı Şehitleri Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi. Kafkas Cephesi’nde Osmanlı ve Rus orduları arasında yaşanan çatışmalarda, hastalıklarda ve dondurucu soğuklarda şehit düşen Türk askerleri bu yürüyüşle anıldı. Sarıkamış Harekatı, 22 Aralık 1914’te başlamış ve 15 Ocak 1915’te sona ermişti. Bodrum’da düzenlenen yürüyüşe katılanlar arasında Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar bulundu. Yürüyüş, Milta Marina’dan başladı ve Belediye Meydanı’na kadar devam etti. Yürüyüş sırasında 120 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açıldı ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ayrıca, şiirler ve dualar da okundu. İlçe Gençlik Spor Müdürü Oktay Dumruk, günün anlamını ve önemini vurgulayarak, “Ecdadımız, 109 yıl önce Sarıkamış’ta vatan için yürüdüler. Bizim temel görevimiz, atalarımızın bize bıraktığı bu güzel vatanı korumak, yüceltmek ve gelecek nesillere teslim etmektir” şeklinde konuştu.

Bakan Tekin: Farklılıklarımızı milletimizin bir zenginliği olarak görmeliyiz

Sıradaki haber:

Bakan Tekin: Farklılıklarımızı milletimizin bir zenginliği olarak görmeliyiz

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.