h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Selçuk Belediyesi, emekli vatandaşlara her ay bin lira destek sağlayacak olan “Efeslim Kart”ı tanıttı.

Selçuk Belediyesi, emekli vatandaşlara her ay bin lira destek sağlayacak olan “Efeslim Kart”ı tanıttı.

Selçuk Belediyesi, emeklilere aylık bin lira destek sağlayacak olan "Emekli Efeslim Kart" projesini başlattı. Emekliler, 26 Ocak'a kadar başvuruda bulunabilecekler. Proje, dar gelirli vatandaşlara ekonomik rahatlama sağlamayı hedefliyor. Başvuru şartları arasında kişinin üzerine kayıtlı bir taşınmazı bulunmaması ve hanede geliri olan ikinci bir kişinin olmaması yer alıyor. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, destekle birlikte dayanışmayı büyütmek istediklerini belirtti.

Selçuk Belediyesi, emeklilere destek amacıyla “Emekli Efeslim Kart” adı altında aylık bin lira vermek için çalışmalar yapıyor. Başvurular 26 Ocak tarihine kadar devam edecek.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in girişimiyle gerçekleştirilen bu proje, dar gelirli emeklilere ekonomik rahatlama sağlamayı hedefliyor. Emekli olan vatandaşlar, Selçuk Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurarak bu destekten yararlanabilecek. Başvuru şartları arasında, kişinin üzerine kayıtlı bir taşınmazının olmaması ve ek geliri olan ikinci bir kişinin bulunmaması yer alıyor.

Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, destek ile ilgili olarak, “Selçuk Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında dayanışmayı ön planda tutmak için her şeyi yapmaktadır. Bu nedenle, evde tek geliri emekli maaşı olan emeklilere, Emekli Efeslim Kart adı altında bin liralık destek sağlayarak, kendi alanlarında biraz da olsa dayanışmayı büyütmeyi amaçlıyoruz. Emekli Efeslim Kart, emekli olan vatandaşlarımıza Selçuk’ta sosyal belediyecilik anlamında ek destek paketini sunacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kocatepe Ortaokulu’nun duygusal bağışı gündemde

Sıradaki haber:

Kocatepe Ortaokulu’nun duygusal bağışı gündemde

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.