h Dolar 34,0429 % -0.07
h Euro 37,8996 % -0.07
h Sterlin 45,0685 % -0.11
h Altın (Gr) 2.796,49 %-0,21
h BIST100 9.774,49 %0,17
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Serdivan’daki kafe ve restoranlarda fiyat denetimleri yapılıyor

Serdivan’daki kafe ve restoranlarda fiyat denetimleri yapılıyor

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde kafe ve restoranların önüne koyması zorunlu hale geldi. Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyeri sahiplerine düzenleme hakkında bilgi vererek denetimlerini gerçekleştirdi. Yeni uygulama ile haksız rekabetin önüne geçileceği ve tüketicilerin fiyatları bilerek ve karşılaştırarak bilinçli alışveriş yapacakları belirtildi. Kurallara uymayan işletmeler hakkında Ticaret İl Müdürlüğü'ne tutanaklar gönderildi.

Ticaret Bakanlığı’nın, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin fiyat listelerini ve tarifelerini kafe ve restoranların önüne koyması zorunluluğunu öngören yeni düzenlemesi yürürlüğe girdi. Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde denetimler yaparak iş yerlerinin bu yeni uygulamaya uygun şekilde tarife ve fiyat listelerini düzenlemesini sağladı.

Ticaret Bakanlığı’nın Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış ve işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci verilmişti. Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerinde bu düzenlemeye uygun şekilde tarife ve fiyat listelerini denetledi. Ekipler, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek sunan iş yerlerinde belgelerin giriş kapısının önüne ve masaların üstüne kolaylıkla görülebilecek ve okunabilecek şekilde yerleştirilmesi gerektiği konusunda işletme sahiplerini bir kez daha bilgilendirdi.

Yeni uygulama ile birlikte haksız rekabetin önüne geçilmesi ve tüketicilerin tükettikleri ürünlerin fiyatlarını bilebilmeleri sağlanacak. Vatandaşlar, etiket ve tarifeleri görecek, bilgi sahibi olacak ve bilinçli alışveriş yapabilecek. Kurallara uymayan işletmeler hakkında tutanaklar düzenlenerek gerekli idari işlemlerin Ticaret İl Müdürlüğü’nde uygulanacağı belirtildi. Yeni düzenleme ile keyfi fiyat artışlarına engel olunarak tüketicilerin mağdur olması önlenecek. Serdivan Belediyesi, huzur ve mutlulukları için her türlü çalışmayı ve tedbiri almaya devam edecek.

MGC’de heyecan dolu kongre zamanı!

Sıradaki haber:

MGC’de heyecan dolu kongre zamanı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.