h Dolar 34,0745 % 0.15
h Euro 38,0958 % 0.15
h Sterlin 45,3050 % -0.07
h Altın (Gr) 2.835,13 %0,22
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Siirt’te halk terörü kınadı ve lanetledi: İşte yaşananlar!

Siirt’te halk terörü kınadı ve lanetledi: İşte yaşananlar!

Siirt'te terörü lanetlemek ve şehitlere saygı göstermek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, basın açıklaması yaparak terörü ve şiddeti kınadı. 15 Temmuz Meydanı'nda toplanan şehit aileleri, gaziler, STK üyeleri ve vatandaşlar, çatışmada şehit olan 9 asker için dua etti. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu, terörün hedefine ulaşamayacağını vurgulayarak, terör örgütleriyle mücadelede kararlılık gösterildiğini belirtti. Camide ise şehitler için mevlit okutuldu.

Siirt’te yerel sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, terör eylemlerine karşı birlikte tavır alarak terörü lanetledi. 9 askerin şehit olduğu Pençe Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’nın saldırısı sonucu çıkan çatışma, Siirt’in 15 Temmuz Meydanı’nda şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşların bir araya geldiği bir etkinlikle protesto edildi. Türk bayraklarıyla ellerinde toplanan kalabalık, terörün hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacağının altını çizerek, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı İsmail Şehitoğlu ise grup adına yaptığı basın açıklamasında, ülkenin güvenliği için terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele edildiğini vurguladı. Şehitoğlu, “Birlikte hareket ederek, bu kardeşlik düşmanlarının kirli emellerini boşa çıkaracağız. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Devletimizin yanında olduğumuzu ve terörün son bulmasına kararlı olduğumuzu bilmelidirler. Türkiye’ye zarar vermek isteyen küresel kötü niyetli şebekeler, silah ve mühimmat yardımı yaparak terör örgütleri ile stratejik bir işbirliği yapmaktadır. Ancak bunsanız hiçbir zaman başarılı olamayacaklar. PKK ve siyasi uzantıları asla Kürt halkını temsil edemez, onlar sadece Kürtlere karşı kurulan büyük bir tuzaktır” dedi.
Basın açıklamasının ardından askerlerin de katılımıyla Hacı Fethi Serin Camii’nde şehitler için mevlit okutuldu.

Almanya’da çiftçiler, hükümete istifa çağrısında bulunuyor

Sıradaki haber:

Almanya’da çiftçiler, hükümete istifa çağrısında bulunuyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.