h Dolar 34,2515 % -0.03
h Euro 37,0372 % -0.03
h Sterlin 44,5355 % 0.06
h Altın (Gr) 3.028,09 %0,02
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Sultangazi’de Kadınların Düzenlediği Özgür Filistin Sergisi

Sultangazi’de Kadınların Düzenlediği Özgür Filistin Sergisi

Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi tarafından düzenlenen "Özgür Filistin" sergisi, Filistin'deki duruma dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Sergide, el emeği göz nuru ürünler ve yağlıboya tablolar kullanıldı. Kıyafetler ve çocuk battaniyeleriyle de saldırılara dikkat çeken sergi, duygu dolu anlar yaşattı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, sergiyi gezerken İsrail'in Filistin'e uyguladığı insanlık dışı durumu lanetledi ve Filistin'in özgürlüğüne kavuşması temennisinde bulundu. Bu haber türkçe özetlenerek makalenin başına eklenebilir.

Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi, Filistin’deki olaylara dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. “Özgür Filistin” konulu sergi, el emeği ürünlerle ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı.

Filistin’deki İsrail saldırılarına sessiz kalmayan Sultangazi Belediyesi, soykırıma dikkat çekmek için önemli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU-MEKAN) kursiyerleri bu kez Filistin için el işi ürünler sergiledi.

Tuvaller, Filistin’deki hüzne tanıklık etti. Kursiyerler ve eğitmenleri, savaşa karşı duruşlarını yağlı boya tablolarla ortaya koydu. Sergide, özgür bir Filistin’i temsil eden resimler yer aldı.

Sergide, binlerce kadın ve çocuğun hayatını kaybettiği saldırılara dikkat çeken kıyafetler de sergilendi. Filistin ve Türk bayrağı işlemeli kıyafetler, kırmızı lekelerle süslenmiş çocuk kıyafetleri ve battaniyeler, ziyaretçilere duygusal anlar yaşattı.

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, eşi Tuba Dursun ile birlikte sergiyi ziyaret etti. Dursun, “İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı uygulamalarını lanetliyoruz. Temennimiz, Filistin’in özgürlüğüne kavuşmasıdır. Filistin’in sesini duyurmak ve mazlumların sesi olmak için farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. SU-MEKAN kursiyerlerimizin düzenlediği ‘Özgür Filistin’ sergisi bizi gerçekten duygulandırdı. Bu el emeği ürünlerin binlerce şehit verdiğimiz kardeşlerimiz tarafından giyilemeyecek olması çok üzücü. Bu sergiyle savaşın içinde olan ve yakınlarını kaybeden kardeşlerimize sabır diliyoruz. İnşallah kötü günler sona erecek ve herkes barış içinde yaşayacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafızlık icazet töreninde Kur’an-ı Kerim okudu.

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir hafızlık icazet töreninde Kur’an-ı Kerim okudu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.