h Dolar 34,1004 % 0.19
h Euro 38,1282 % 0.19
h Sterlin 45,3803 % 0.05
h Altın (Gr) 2.833,31 %0,16
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Sürdürülebilir Kent Yönetimleri Derneği’nde ön planda: Dayanıklı şehirler ve iklim değişikliği

Sürdürülebilir Kent Yönetimleri Derneği’nde ön planda: Dayanıklı şehirler ve iklim değişikliği

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin danışma kurulu toplantısına katıldı. Aktaş, dirençli şehirler ve iklim değişikliği konularının gündemde olduğunu belirtti. Toplantıda, Dünya Sağlık Örgütü politikalarının şehirlere adapte edilmesi ve gelecek etkinlikler hakkında görüşmeler yapıldı. Başkan Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, iklim değişikliği ve kuraklık gibi konularda etkinlik göstereceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin danışma kurulu toplantısına katıldı. Dirençli şehirler ve iklim değişikliği konusu, Başkan Aktaş’ın gündemindeki başlıca konuydu.

Bursa Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Alinur Aktaş’ın yanı sıra Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Recep Tekcan, SKB Ulusal Ağ Koordinatörü Nalan Fidan ve akademisyenlerden oluşan danışma kurulu da katıldı. Toplantıda, geçtiğimiz Kasım ayında Utrecht’te gerçekleşen Sağlıklı Şehirler Ağı Teknik ve İş Toplantısı hakkında bilgilendirme yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü’nün politika beyanının şehirlerde uygulanmasına ilişkin önerilerin tartışıldığı toplantıda, akademisyenler ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün çeviri kitaplarının yayın editörlüğünü paylaştı. Ayrıca, 2025 yılı Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Şehirler Toplantısı’nın Bursa’da gerçekleştirilmesi ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2024 yılındaki meclis ve konferansı için tema önerileri de ele alındı.

Başkan Aktaş, dirençli şehirler ve iklim değişikliği konusunun günümüzde pandemi süreci, depremler ve doğal afetler gibi faktörlerle birlikte şehirlerin dayanıklılığının ve direncinin daha da önem kazandığını belirtti. Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin geçmişteki çalışmaları ve son Utrecht toplantısının değerlendirildiği danışma kurulunda akademisyenlerle bir araya gelerek yeni konu başlıkları ve vizyonlar belirlendiğini ifade etti. Başkan ayrıca Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin giderek artan üye profiliyle Türkiye’nin önemli birliklerinden biri olduğunu vurgulayarak, yeni dönemde iklim değişikliği ve kuraklık gibi konuların özellikle gündemde olacağını sözlerine ekledi.

Ortaca ve Köyceğiz İlçelerinde Çilek Üretimi Yükselişe Geçiyor

Sıradaki haber:

Ortaca ve Köyceğiz İlçelerinde Çilek Üretimi Yükselişe Geçiyor