h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • TAREM’de Kayıtlar Devam Ediyor: İşte Son Durum

TAREM’de Kayıtlar Devam Ediyor: İşte Son Durum

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi işbirliğiyle oluşturulan Talas Restorasyon Eğitim Merkezi'ne kayıtlar devam ediyor. Taş, ahşap ve demir ustalığının canlanması amacıyla düzenlenen projede, kayıtların son tarihi 28 Ocak olarak belirlendi. TAREM'de hem teorik hem de uygulamalı eğitim alacak kursiyerler, mezun olduklarında dünya genelinde uzman restorasyon ustası olarak iş bulabilecekler. Başvurular için detaylı bilgiye Kayseri Üniversitesi'nin internet sitesi veya telefon numarası aracılığıyla ulaşılabilir.

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) tarafından yapılan ortak çalışma ile Zincidere’deki Talas Restorasyon Eğitim Merkezi’ne kayıtlar devam ediyor. Taş, ahşap ve demir (ferforje) ustalığını canlandırmayı amaçlayan proje kapsamında, ilk dönem kayıtları 28 Ocak tarihine kadar alınacak. TAREM adı verilen merkezde, sınıfların yanı sıra atölyeler de bulunacak ve kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim imkanı sağlanacak.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bu önemli projenin hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Tarihi mekanları koruma kurulları ve yüksek mimarlar, her alanda usta bulabileceklerini ancak ferforje, ahşap, mermer ve taş konusunda restorasyon ustalarının eksikliğinden bahsediyorlar. Bu bölgedeki insanların genlerinde ise taş ustalığı bulunuyor. Yaşlı ustalarımız Anıtkabir, Süleymaniye ve Selimiye gibi önemli projelerde çalıştıklarını söylüyorlar. Onlar hala bu becerileri yeni nesillere aktarıyor. Ülkemizde birçok tarihi eser bulunuyor ve dünyanın her yerinde de tarihi eserler mevcut. Bu eserlerin restorasyon çalışmalarında yetenekli ustalara ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle umarım en kısa sürede eğitimlere başlayacak olan bu merkezden mezun olanlar, sertifika alarak dünyanın her yerinde uzman restorasyon ustası olarak iş bulabilecekler. Bu durum hem Kayseri hem de Türkiye için büyük bir kazanım olacak. Katkılarından dolayı Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa’ya ve ekibine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Merkezin mimari restorasyon ahşap, demir ve taş atölyesi birinci dönem sertifikalı eğitim programlarına kayıt için son başvuru tarihi 28 Ocak olarak belirlendi. İlk dönem eğitim programına katılmak isteyenler, detaylı bilgi için www.kaysem.kayseri.edu.tr adresinden veya 0352 432 3838-42340 numaralı telefondan başvuruda bulunabilirler.

Başkan Çolakbayrakdar, Belediyenin Dikkat Çeken Hizmetleriyle Diğerlerine Örnek Oluyor

Sıradaki haber:

Başkan Çolakbayrakdar, Belediyenin Dikkat Çeken Hizmetleriyle Diğerlerine Örnek Oluyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.