h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • TÜGŞAV, DEM Parti’nin kapatılması talebiyle eylem düzenledi

TÜGŞAV, DEM Parti’nin kapatılması talebiyle eylem düzenledi

TÜGŞAV üyeleri, TBMM önünde DEM Parti'nin kapatılması için eylem yaptı. TÜGŞAV Genel Başkanı Lokman Aylar, terör örgütü PKK'yı destekleyen ve terör propagandası yapanları ve HDP ile ilişkili olanları meclisten çıkarmaya çağırdı. Aylar, CHP'ye de Demirtaş'a selam göndermelerini eleştirerek, teröriste selam gönderenlerin şehit ailelerine selam gönderip gönderemeyeceklerini sordu. Ayrıca, terör örgütleriyle mücadelede güvenlik güçlerinin başarılı olduğunu ve HDP-DEM Parti'nin kapatılması gerektiğini söyledi. Eyleme Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sloganlar eşlik etti.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) kapatılmasını talep etmek amacıyla bir eylem düzenledi. TÜGŞAV Genel Başkanı Lokman Aylar liderliğinde toplanan grup, dövizler ve Türk bayraklarıyla birlikte Milli Egemenlik Parkı’nda bir araya geldi. Aylar, yaptığı açıklamada, “Sınır dışındaki teröristleri bitirmeden önce içimizdeki vatan hainlerini tasfiye etmek istiyoruz” sözleriyle meclisin önünde bir araya geldiklerini belirtti.

TÜGŞAV Genel Başkanı, Türk milletinin temsilcilerine seslenerek, “PKK’yı destekleyen, terörü savunan, PKK’ya övgüler düzenleri bu ülke topraklarında barındırmayın. Onlara su vermek, onların geçimini sağlamak, milletimizin sırtından geçinmelerine izin vermek istemiyoruz. TBMM’de terör örgütü propagandası yapanları, şehitlerimize son görevlerini veremeyenleri, Selahattin Demirtaş için özgürlük talep edenleri, HDP ile kol kola gezenleri, DEM Partisine selam gönderenleri bu milletin meclisinden defedin” şeklinde konuştu. Ayrıca Aylar, CHP’ye de seslenerek, CHP yetkililerinin Selahattin Demirtaş’la diyaloğuna atıfta bulunarak, “Bu ülkede saygıya değer insanlar mı kalmadı da Selahattin Demirtaş’a selam gönderiyorsunuz? Bu ülkede gidilip görülecek insan mı kalmadı da teröristlerin yanına gidiyorsunuz? Selahattin Demirtaş’a selam gönderenler, şehit ailelerine selam gönderebiliyorlar mı? Gazilerimizi ziyaret edip onların durumunu sormak için zamanları var mı? Siz, sınırdışındaki teröristlerin yaptığı zararı bu millete veriyorsunuz. Sınırdışındaki hainler kadar bu milletin canını yakıyorsunuz. Her türlü kılığa gireniz var, giyemediğiniz kıyafet kalmadı” dedi.

Ayrıca Aylar, güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle başarılı bir mücadele yürüttüğünü belirterek, “Terör örgütleriyle mücadelemizi en etkili şekilde sürdürdüğümüz bu günlerde, teröristlerle her alanda mücadele etmemiz gerekiyor. PKK’nın sözcüsü gibi hareket eden HDP-DEM Partili milletvekilleri varken, terörle mücadele etmek için uzak yerlere gitmek anlamsız. HDP-DEM Partili vekillerin milletvekilliklerinin düşürülmesi, yargılanmaları ve cezalandırılmaları gerekiyor. Anayasada yapılacak değişikliklerle terörle bağlantılı olanların siyasi partiler kurmalarının önüne geçilmelidir. HDP-DEM Partisi PKK demektir. HDP-DEM Partisi ihanet anlamına gelir. HDP-DEM Partisi bebek katilleri demektir. Bu nedenle HDP-DEM Partisi kapatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Grup, Kur’an-ı Kerim okumalarının ardından “Kahrolsun PKK, işbirlikçi DEM Parti” şeklinde slogan atarak dağıldı.

Oyuncak dünyasına tarih yolculuğu: 1980 ve öncesi dönemin unutulmaz projeleri

Sıradaki haber:

Oyuncak dünyasına tarih yolculuğu: 1980 ve öncesi dönemin unutulmaz projeleri

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.