h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Türk kültüründe bu gelenek 300 yıldır yaşatılıyor

Türk kültüründe bu gelenek 300 yıldır yaşatılıyor

Kocaeli'nin İzmit ilçesine bağlı Eseler Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel "Kaz Bayramı" etkinliği, yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Büyük bir misafirperverlikle karşılanan konuklara 500 kaz ikram edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve mahalle sakinlerinin iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, yöresel ürünlerin satıldığı stantlar da yer aldı. Eski yıllarda kaz ve kaz yağının kış hazırlıkları açısından önemli olduğunu hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Büyükakın ayrıca, Kars'tan gelen bir girişimciye şaka yaparak, Kocaeli kazlarının da meşhur olduğunu söyledi. Kaz Bayramı'nın kültürel mirasa sahip çıkma adına önemli bir etkinlik olduğunu belirten Kocaeli Kent Konseyi Ali Korkmaz ise katkı sağlayanlara teşekkür etti. Kaz Bayramı her yıl ocak ayının ikinci yarısında kutlanıyor.

Kocaeli İzmit ilçesine bağlı Eseler Mahallesi’nde yaşanan geleneksel “Kaz Bayramı”, yüzlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve mahalle sakinlerinin iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 3 asırdır devam eden Kaz Bayramı geleneği yaşatıldı. Etkinlik kapsamında çeşitli ritüeller yerine getirilirken, köylülerin ürettiği yöresel ürünler stantlarda sergilendi. Geleneksel yöntemlerle pişirilen 500 kaz, misafirlere yufka eşliğinde ikram edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, etkinliğe birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, “Kaz Bayramı artık geleneksel hale geldi. Bu geleneği sürdürmek, kültürel mirasımıza sahip çıkmak çok önemlidir” dedi. Ayrıca Kaz Bayramı’na Kars’tan katılan girişimci Nuran Özyılmaz da, Kars kazının rakipsiz olduğunu belirtti. Kaz Bayramı, her yıl ocak ayının ikinci yarısında kutlanıyor ve köyün belirlediği tarihte gerçekleşiyor. Bu geleneksel bayramda, kazların beslenme sürecinden pişirilmesine kadar birçok aşama bulunuyor. Kazlar, kaz yağıyla birlikte misafirlere lezzetli bir şekilde sunuluyor.

Esenler Belediyesi yarıyıl tatiline ‘merhaba’ diyen minikler için “Karne Şenliği” düzenledi

Sıradaki haber:

Esenler Belediyesi yarıyıl tatiline ‘merhaba’ diyen minikler için “Karne Şenliği” düzenledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.