h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Türkiye’li Yazar Hanri Benazus, İzmir’de Vefat Etti

Türkiye’li Yazar Hanri Benazus, İzmir’de Vefat Etti

İzmirli araştırmacı-yazar Hanri Benazus, 94 yaşında vefat etti. Atatürk koleksiyonlarıyla tanınan Benazus, binlerce fotoğraftan oluşan koleksiyonuyla dünya çapında sergilere imza atmıştı. Yaşlılığa bağlı hastalık sebebiyle hayatını kaybeden Benazus'un cenazesi yarın defnedilecek.

İzmirli araştırmacı-yazar Hanri Benazus, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazdığı kitaplar, 20 binden fazla fotoğraf koleksiyonu ve düzenlediği sergilerle tanınan araştırmacı-yazar, 94 yaşında hayatını kaybetti. Benazus, uzun süredir tedavi gördüğü İzmir Şehir Hastanesinde yaşlılık nedeniyle vefat etti. Atatürk’e ait çok sayıda fotoğraf biriktiren Benazus, bu koleksiyonlarını dünyada gezerek Cumhuriyet’i anlattı. Benazus’un cenazesi, yarın Altındağ Musevi Mezarlığına defnedilecek.

İzmir doğumlu Hanri Benazus, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı. 17 yaşında Atatürk ile tanışma fırsatı bulan Benazus, bu süreçten sonra Atatürk fotoğraflarıyla koleksiyon yapmaya başladı. Benazus ayrıca bir dönem tavukçuluk firması kurarak iş hayatında da yer aldı. Atatürk fotoğraf koleksiyonundan seçtiği 3 binden fazla fotoğrafı, Ankara’daki Çankaya Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde kurulum aşamasında olan Atatürk Müzesine hediye etti. Ayrıca 2021 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk koleksiyonunu da İzmir Büyükşehir Belediyesine bağışladı.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, turistlerin ilgisini çekmeye başladı ve ziyaretlere açıldı

Sıradaki haber:

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, turistlerin ilgisini çekmeye başladı ve ziyaretlere açıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.