h Dolar 34,1353 % 0.07
h Euro 38,1381 % 0.07
h Sterlin 45,4638 % -0.2
h Altın (Gr) 2.873,55 %-0,04
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Türkiye’nin En Büyük Veteriner Hastanesi, Hayvan Severlerin Hizmetinde

Türkiye’nin En Büyük Veteriner Hastanesi, Hayvan Severlerin Hizmetinde

Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesi olan Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi, kedi, köpek ve yabani hayvanlara 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Veteriner Fakültesi öğrencileri de teorik eğitimin yanı sıra pratik yapma imkanı buluyor. Hastanede 8 triaj odası, aşı odası, büyük tedavi odaları ve operasyon salonları yer alıyor. Dahiliye, doğum ve jinekoloji klinikleri de bulunan hastanede acil servis de mevcut. Ayrıca, öğrenciler 5. sınıfta intörn olarak eğitim görme fırsatı da elde ediyor.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Hastanesi, Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi unvanını taşıyor. 2020 yılında kurulan hastane, kedilerden köpeklere kadar birçok hayvana hizmet verirken, aynı zamanda veterinerlik öğrencilerine teorik eğitimin yanı sıra pratik yapma imkanı da sunuyor.

Konya’da yer alan Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi, 11 bin metrekarelik kapalı alana sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Hastanede, hastaların ilk muayenelerinin yapıldığı 8 adet triaj odası ve kedi ve köpek aşı odalarının yanı sıra 2 büyük tedavi odası da bulunuyor. Hastanede ayrıca 4 adet operasyon salonu ve 2 adet merkez laboratuvarı da mevcut.

Türkiye’nin en büyük hayvan hastanesi olan Selçuk Üniversitesi Hayvan Hastanesi, cerrahi, dahiliye, jinekoloji, doğum gibi birçok alanda hizmet sunuyor. Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Fahrettin Alkan, hastanede yapılan işlemler hakkında bilgi vererek, hastaların genel muayenelerinin ardından gerekli görüntüleme ve laboratuvar analizlerinin yapıldığını, cerrahi, iç hastalıkları, jinekoloji ve doğum gibi birimlerde tedavi edildiğini belirtti.

Hastane bünyesinde 7 gün 24 saat hizmet veren acil servis ile yaralanan veya acil müdahale gereken hayvanların tedavi altına alındığını ifade eden Prof. Dr. Fahrettin Alkan, kimsesiz hayvanların da ambulans sistemiyle hastaneye getirildiğini ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerine staj imkanı da sunan hastanede, öğrencilerin 5. sınıfta intörn olarak eğitim gördüğünü ve birçok hayvan türünün tedavisini hocalarının gözetiminde gerçekleştirdiğini belirten Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu, Türkiye’nin çeşitli veteriner fakültelerinin öğrencilerinin de hastanede staj yapma imkanının bulunduğunu aktardı.

24 saat hizmet veren Türkiye’nin en büyük veteriner hastanesi açıldı!

Sıradaki haber:

24 saat hizmet veren Türkiye’nin en büyük veteriner hastanesi açıldı!