h Dolar 34,1567 % 0.04
h Euro 37,9591 % 0.04
h Sterlin 45,6271 % 0.08
h Altın (Gr) 2.882,12 %-0,10
h BIST100 9.887,75 %-0,13
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Uludağ’da keşfedilen termal kaynaklar, turist sayısını arttırmaya hazırlanıyor

Uludağ’da keşfedilen termal kaynaklar, turist sayısını arttırmaya hazırlanıyor

Uludağ'ı 4 mevsim turizme hizmet verecek termal su araştırmalarıyla ilgili çalışmalar önem taşıyor. Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, termal su bulunması durumunda otellerin hem yaz hem de kış aylarında daha rahat hizmet verebileceğini belirtti. Ayrıca, Bursa'nın turizm potansiyelini artırmak için diğer turist pazarlarına da odaklanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhuriyet Caddesi'nin turizme kazandırılması ve İstanbul havalimanlarına daha kolay ulaşım sağlanması gerektiği söylendi.

Uludağ’ı Four Seasons Turizme Hizmet Verecek Hale Getirecek Termal Su Araştırmalarının Önemi Vurgulanıyor

Burkon Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Uludağ’ı dört mevsim turizme hizmet verecek hale getirecek olan termal su araştırmalarının önemine değindi. Eker, “Eğer termal su bulunursa, oteller yaz aylarında tam pansiyon hizmet vermeye başlayabilir. Ayrıca kış aylarında yaklaşık 2-3 milyonluk ısınma masrafları da ortadan kalkmış olur” dedi.

Burkon Turizm ve Kongre Organizasyon, gazetecilerle birlikte 25 yılı aşkın hizmet serüvenini kutladı. Bursa’da bir otelde düzenlenen etkinlikte, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın Uludağ’ı dört mevsim turizme hizmet verecek hale getirme planlarına dikkat çeken Eker, “Termal turizmi Afyonkarahisar’a kaptırmadık. Biz Afyonkarahisar’a termal turizmi kazandırdık. Çünkü termal turizm bir tatil aktivitesidir. Termal turizm konseptinde bir otele gittiğinizde, öğle yemeği, beş çayı, lobide rahat rahat oturmanız ve akşam yemeği olması gerekir. Ancak Bursa’daki otellerin çoğu sanayi turizmine yönelerek sadece oda-kahvaltı hizmeti sunuyor. Afyonkarahisar’da tam pansiyon oteller açılınca, elimizdeki değeri kaybettik. Şimdi yeni yeni bunun farkına varıyoruz. Uludağ’ın etrafının termal sularla kaplı olduğu kesin. Şu anda Uludağ’da da termal su araştırmaları yapılıyor. Eğer termal su bulunursa, oteller yaz aylarında tam pansiyon hizmet verebilir. Ayrıca kış aylarında verilen 2 milyon liralık ısınma masrafları da ortadan kalkmış olur” diye konuştu.

“Arap ülkelerin yanı sıra diğer turistleri de Bursa’ya çekmeliyiz”

Eker, şu anda Malezyalı turistlerin Bursa’ya geldiğini belirtirken, “Aslında onlar Bursa’ya tur düzenlemiyor. Onlar Türkiye’ye genellikle Kapadokya’ya geliyor. Ancak tur operatörleri onları İstanbul’dan İzmir’e geçerken bir gece Bursa’da konaklatıyor. Yani bizim tur operatörleriyle yakından iletişim halinde olup, onların Bursa’ya gelmesi için bizden neler istediklerini öğrenmemiz gerekiyor. Bu iyi bir şekilde analiz etmemiz gereken bir konu. Bursa acentelerinin sadece Arap pazarına yönelmelerinin nedeni, yabancı dillerinin sadece Arapça olmasıdır. Ancak bu acentelerin diğer turist pazarlarına da yönelmeleri gerekmektedir” dedi.

“Cumhuriyet Caddesi gibi turizme kazandırmalıyız”

Bursa’da turizmin gelişmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların ellerinden geleni yaptığını belirten Eker, “Ancak bazı bölgelerin daha hareketlenmesi gerekiyor. Bu bölgelerden biri de Cumhuriyet Caddesi’dir. Gece daha aktif hale getirilmesi gerekiyor. Eğer orası daha canlı olursa, ailelerin kafelerde oturması, İstiklal Caddesi gibi gezmeleri bile Bursa’yı cazip hale getireceğine inanıyorum. Orasının biraz daha canlandırılması gerekiyor. Çünkü ‘Bursa’da akşamları yapacak pek bir şey yok’ eleştirilerini sık sık duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“İstanbul havalimanlarına daha hızlı ulaşmalıyız”

Daha geniş bir turist kitlesine ulaşabilmek adına İstanbul’a, Sabiha Gökçen Havalimanı’na ve Atatürk Havalimanı’na daha hızlı ulaşım sağlanması gerektiğini ifade eden Eker, “Bunu Bursa olarak gündemde tutmamız gerekiyor. Yenişehir Havalimanı aktif hale gelse bile sadece 10’dan fazla yurt dışı uçuşu olmayacak. Bursa’yı sadece 10 uçakla gelen turistlere bırakamayız. İstanbul, dünyaya açılan kapımızdır. Çünkü oraya 60’tan fazla yurt dışı uçuşu bulunmaktadır. Şu anda Ankara’daki vatandaşlar havalimanıyla ilgili sorunları tartışıyorlar. Çünkü şu anda sadece 9 veya 16 gibi bir sayıyla yurt dışına uçuş var. Ankara halkı sürekli olarak ‘biz başkentiz. Neden bu kadar az yurt dışı uçuşumuz var’ diye soruyorlar. Yenişehir Havalimanı’nı elbette aktif hale getirelim” dedi.

Marmaris Belediyesi, Karadere’de biriken atıkları temizledi ve çevreyi korumaya devam ediyor!

Sıradaki haber:

Marmaris Belediyesi, Karadere’de biriken atıkları temizledi ve çevreyi korumaya devam ediyor!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.