h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • ‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’te birinci Tuzla Belediyesi oldu

‘Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023’te birinci Tuzla Belediyesi oldu

Tuzla Belediyesi, Açık Veri ve Teknoloji Derneği tarafından yapılan "Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023" araştırmasında ilçe belediyeleri arasında birinci oldu. Belediye, 2022 yılında açtığı açık veri portalı ile yüksek performans gösterdi. Portal, Tuzla'da veri temelli akıllı şehir uygulamalarını yaygınlaştırmayı ve sosyal hizmetleri daha hızlı ve etkin bir şekilde sunmayı hedefliyor. Belediye, 76,48 puan alarak ilçe kategorisinde en iyi performansı sergiledi. Çalışma, yerel yönetimlerin açık veri konusundaki hazırlık, uygulama ve etkililik seviyelerini değerlendiriyor.

Tuzla Belediyesi, Açık Veri ve Teknoloji Derneği’nin (AVTED) “Yerel Yönetimler Açık Veri Endeksi 2023” araştırmasında ilçe belediyeleri arasında birinci olarak gösterildi. 2022 yılında hayata geçirdiği açık veri portalıyla başarılı bir performans sergileyen Tuzla Belediyesi, 76,48 puan alarak birinci sırayı elde etti.

AVTED’in düzenlediği çevrimiçi toplantıda paylaşılan araştırmada, Türkiye’deki 12 büyükşehir belediyesi ve 5 ilçe belediyesi arasında yer alan Tuzla Belediyesi, ilçe bazında en yüksek puanı alarak öne çıktı.

Tuzla Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 2022 yılında Açık Veri Portalı’nı hizmete açmıştır. Portalda, 80’den fazla veri seti bulunmaktadır ve Tuzla’da veri temelli akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sosyal hizmetlerin vatandaşlara daha hızlı ve etkili bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Yapılan endeks çalışması, Türkiye’deki açık veri çalışmalarının başarılı yönlerini vurgulayarak rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. Tuzla Belediyesi, ilçe kategorisinde 76,48 puan alarak en yüksek performansı sergileyen belediye oldu.

Açık Veri ve Teknoloji Derneği tarafından hazırlanan çalışma, yerel yönetimlerin açık veriye hazırlıklı olma, uygulama ve etkililik konularına odaklanmaktadır. Türkiye’de açık veri portalına sahip olan 12 büyükşehir belediyesi ve 5 ilçe belediyesi, 2023 yıl sonu itibariyle bu endeks çalışmasına dahil edilmiştir.

Tuzla Belediyesi’nin 2022 yılında açtığı açık veri portalından akademik araştırmacılar, girişimciler, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yararlanmaktadır. Portal aracılığıyla Tuzla’da veri temelli akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sosyal hizmetlerin hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaştırılması hedeflenmektedir. Tuzla Belediyesi, akıllı şehir uygulamalarına zemin oluşturacak adımlar atarken, Açık Veri Maratonu yarışması da düzenlemiştir. Maratona katılan 5 ekip, açık veri portalını kullanarak Tuzla’nın görünürlüğünü artıracak projeler geliştirmiştir.

Gençler, şehitlerimize saygı duruşunda bulundu

Sıradaki haber:

Gençler, şehitlerimize saygı duruşunda bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.