h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Zigana Dağı’nda çığ faciası kurbanları için anma töreni düzenlendi

Zigana Dağı’nda çığ faciası kurbanları için anma töreni düzenlendi

Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda 15 yıl önce meydana gelen çığ faciasında hayatını kaybeden 10 doğa tutkunu, düzenlenen anma töreniyle anıldı. Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) tarafından organize edilen etkinlikte dağcılar ve kazadan kurtulan sporcular hazır bulundu. Zigana Dağı geçidinden Çığ Şehitleri Anıtı'na kadar yapılan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. TEDAK Başkanı Ural Ayar, yaşanan felaketi bizzat deneyimlemiş biri olarak acılarının sonsuz olduğunu belirtti ve hayatını kaybeden arkadaşlarını özlem ve rahmetle andıklarını söyledi. Çığda hayatını kaybeden dağcıların adına 10 hafta sürecek bir doğa yürüyüşü düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi. Anma programı, GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut'un Kur'an-ı Kerim okuması ve dua etmesiyle sona erdi.

Zigana Dağı’ndaki Çığ Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı’nda meydana gelen ve 15 yıl önce yaşanan çığ faciasında hayatını kaybeden 10 doğa tutkunu, bir törenle anıldı. Her yıl düzenlenen anma programları kapsamında bu yıl da Zigana Dağı’nda yürüyüş ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Derneği (GÜDAK) tarafından düzenlenen etkinliğe, dağcılar ve olaydan yaralı kurtulan sporcular katıldı. Zigana Dağı geçidinden Gümüşhane Valiliği tarafından yaptırılan Çığ Şehitleri Anıtı’na kadar yürüyen sporcular, anıt önünde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

Tören sırasında konuşan TEDAK Başkanı Ural Ayar, 2009 yılında yaşadıkları kaza sonucunda 10 arkadaşlarını kaybettiklerini belirterek, acılarının hala taze olduğunu söyledi. Ayar, “Biz bir aileydik, aile bireylerimizi kaybettik. Arkadaşlarımız bir ana, baba, dede, kardeş, abla, abi, eş, bir çocuk, her biri kulübümüzün bir parçasıydı” dedi. Aynı zamanda çığ felaketinde hayatını kaybeden dağcılar için 10 hafta sürecek doğa yürüyüşü düzenlediklerini ifade eden Ayar, onları rahmetle anacaklarını ve mekanlarının cennet olmasını temenni ettiğini dile getirdi.

GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettikten sonra hatıra fotoğrafı çekildi. Zigana Dağı’ndaki Çığ Şehitleri Anma Töreni, duygusal bir atmosferde sona erdi.

Hatırlanacağı üzere, Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağı’nda 25 Ocak 2009 tarihinde yaşanan çığ faciasında, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 17 kişi çığ altında kalmıştı. Bu olayda Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dr. Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Dr. Davut Akdeniz hayatını kaybetmişti.

Zigana Dağı’nda çığ kurbanlarına saygı duruşu yapıldı

Sıradaki haber:

Zigana Dağı’nda çığ kurbanlarına saygı duruşu yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.