h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a

Burdur, Gastronomi Turizm’ine Kazandırılan Taş Oda Restoranı’nda Açılış Yapıldı

Burdur’da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin akademik çalışmaları sonucunda restore edilen eski bir Burdur evinde yer alan Taş Oda Restoranı’nın açılışı gerçekleştirildi. Şehir, bu yapı aracılığıyla hem Burdur’un yöresel yemeklerini hem de kültürel öğelerini ziyaretçilere sunarak Gastronomi Turizmi açısından öncülük yapacak. Taş Oda, eski bir Burdur ailesi olan Kınalı Aşireti’nin yaptırdığı bir yapının restorasyonu sonrasında günümüzdeki halini almıştır. İki katlı olan Taş Oda Konağı’nın alt katı tamamen taş yapısından oluşurken üst katı kerpiç ve tahta yapılardan oluşmaktadır. Bu eski Burdur evinde hem tarih yaşatılacak hem de sunulan yemeklerle gastronomi turizmine önemli bir katkı sağlanacaktır.

Açılışa Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Hüseyin Dalgar, protokol üyeleri, STK temsilcileri ve iş insanları katılım gösterdi. Açılış programa Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından protokol tarafından kurdele kesme töreni gerçekleştirildi. Vali Türker Öksüz, açılışta yaptığı konuşmada Burdur’un turistik yerleri ve gastronomisiyle turizm payını artırması gerektiğini belirterek, “Bugün Burdur için önemli bir eserin açılışı için buradayız. Kültürel miras niteliğindeki tarihi yapıların korunması, gelecek nesillere aktarılması ve ilimizin turizm başta olmak üzere her türlü gelişimine kazandırılması çok değerli bir çabadır. Burası önemli bir turizm potansiyeline sahip bir şehir. Burada yapmamız gereken, bu potansiyeli harekete geçirecek çalışmalar yapmak, projeler üretmek ve uygulamaktır. Taş Oda Restoranı da bu çabanın bir örneğidir. Sagalassos, Kibyra ve Salda Gölü ile birlikte, bu şehir turizmde daha fazla pay almayı hak ediyor. Turizm faaliyetlerini artırırken çeşitlendirirken ve katma değer yaratırken elbette tarihi yapıların korunması ve yerli, yabancı ziyaretçilerin kullanımına sunulması da önem taşıyor. Bu nedenle yöresel yemeklerin ve gastronominin geliştirilmesinden son derece mutluyuz.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Açılışın ardından Vali Türker Öksüz ve beraberindekiler, konağı gezerek yöresel çalgılar olan sipsi ve cura eşliğinde çalınan yöresel ezgileri dinledi ve keşkek ile un helvası gibi yöresel lezzetlerden tadarak etkinliği tamamladı.

Hazır ürünlerin yaygınlaşması, yorgancılık mesleğini neredeyse sona erdirdi.

Sıradaki haber:

Hazır ürünlerin yaygınlaşması, yorgancılık mesleğini neredeyse sona erdirdi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.