h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Edirne’de 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem tatili dolayısıyla düzenlenen karne törenlerine Vali Yunus Sezer’in katılımıyla renkli anlar yaşandı. Törende bir konuşma yapan Vali Sezer, öğrencilere ilham vermek amacıyla Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı örnek göstererek, “Ülkemiz ilk astronotunu uzaya gönderdi. Bu durum bizi gururlandırdı. Sizler de kendinize güvenerek büyük başarıların altına imzanızı atacaksınız. Harika bir eğitimle yetişiyorsunuz” dedi.

Edirne genelinde 292 okulda eğitim gören 56 bin 645 öğrenci, karne heyecanıyla yarıyıl tatiline girdi. Vali Sezer, Vali Fahri Yücel İlkokulu ve Selimiye İmam Hatip Ortaokulu’ndaki karne töreninde öğrencilerle bir araya geldi. Vali Sezer’e çiçek takdim eden öğrencilerle sohbet ederek hediyeler verdi.

Daha sonra sınıfları ziyaret eden Vali Yunus Sezer ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, birinci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti. Vali Sezer, öğrencilerin mutluluğunu paylaştıklarını ve rahmetli Vali Fahri Yücel’in adının yaşatıldığı okulda karne sevincini birlikte yaşadıklarını belirtti.

Edirne’de 292 okul ve 56 bin 645 öğrenci bulunduğunu vurgulayan Vali Sezer, “Bugün bu öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Önlerinde 2 hafta tatil var. Bu süre içinde dinlenip kitap okuma ve diğer etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Vali Sezer, Selimiye İmam Hatip Ortaokulu’na geçerek buradaki öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrencilerin düzenlediği bir müzik şöleniyle karşılanan Vali Sezer, öğrencilere başarılar diledi.

Sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet eden Vali Sezer, “Sizler ülkemizi ve milletimizi çok güzel yerlere taşıyacaksınız. Ülkemiz adına gurur duyduğumuz projeler her yıl gerçekleşiyor. Sizler de daha büyük projelere imza atarak bu gururu kat kat yaşayacaksınız. Harika bir birikime sahipsiniz” şeklinde konuştu.

Deprem Felaketiyle Sarsılan Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Sıradaki haber:

Deprem Felaketiyle Sarsılan Hatay’da 398 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.