h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a

Kırşehir’deki kaya tuzu işletmecileri, işleyecekleri tuz bulmakta büyük zorluk yaşıyor. Ocaklarda istenilen miktarlarda tuzun çıkmaması, esnafların maliyetlerini artırıyor. Bu durumun üstesinden gelebilmek için destek bekleyen esnaflar, şehir dışından tuz getirip işlemenin yüksek maliyetinden şikayetçi. Kırşehir’de faaliyet gösteren kaya tuzu işlemcileri, özellikle yemeklik kaya tuzu temininde sorun yaşadıklarını dile getirdi. Kaya tuzu işletmecisi Mehmet Umucu, “Yemeklik ve hayvanlar için tuz satışı yapıyoruz. Tuz ocaklarının verimsiz çalışması nedeniyle ürünler esnafa ulaşamıyor ve bu da maliyetleri yükseltiyor.” dedi.
Artan maliyetleri müşterilere yansıtmak istemediklerini belirten Bektaş Uçar ise, “Kırşehir’de istenilen miktarda tuz çıkmaması sebebiyle maliyetlerimiz artıyor. Tuzu aldığımız fiyatın altında satmaya çalışıyoruz. Hem bizler hem de müşteriler mağdur oluyor. Müşteriyi mağdur etmemeye çalışırken, tuz ocaklarının da bizi mağdur etmemesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Kaya tuzu, yemeklerde ve hayvansal ürünlerde kullanılmaktadır. Esnafın yemeklik tuz bulma sorunu, bölgedeki tuz üretimi ve tedarikinde yaşanan zorluklara dikkat çekmektedir. İşletmeciler, bu sorunla başa çıkabilmek için çeşitli önlemler almaya çalışırken, vatandaşlar da tuz bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ve gençlik dönemlerinden itibaren yemeklerinde kaya tuzu dışında tuz kullanmadıklarını ifade etti. Kaya tuzu, içerdiği 84 mineral ile insan vücudu için gerekli olan sodyum klorürün mineral formudur. Sağlık açısından faydalarının yanı sıra kaya tuzu, süs eşyası yapımında da kullanılmaktadır.

Karaağaç, 34 milyon TL’lik yatırımla büyümeye devam ediyor

Sıradaki haber:

Karaağaç, 34 milyon TL’lik yatırımla büyümeye devam ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.