h Dolar 34,1026 % 0.24
h Euro 38,1457 % 0.24
h Sterlin 45,5889 % 0.48
h Altın (Gr) 2.874,39 %1,62
h BIST100 9.900,25 %-0,76
a

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Filistin ve Gazze’deki olaylardan derin üzüntü duyduklarını belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta garantörlüğünün ve Türk askerinin varlığının devam etmesi gerektiğini vurguladı. Kıbrıs’ta benzer olayların yaşanmaması için ise sadece bir anlaşma durumunda iki ayrı devlet temelinde bir çözüm bulunabileceğini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi ziyaret ve program için Trabzon’a havayoluyla gece saatlerinde geldi. İlk olarak Trabzon Valiliği’ni ziyaret eden Tatar, Vali Aziz Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman ile bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın bir dönüm noktası olduğunu belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sağladığı desteklerin önemine değindi. Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması yönündeki çabalarını da takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Kıbrıs’ın tarihine göz attıklarında, Osmanlı Devleti’nin 1571 yılında Kıbrıs’ı fethetmesiyle başlayan sürecin, 1878’de İngiltere’ye kiralanmasıyla dengelerin Rum nüfusu lehine değiştiğini söyleyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının direnişi sayesinde 1974 yılında gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemine dikkat çekti. Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurumsal yapısını güçlendirmenin ve ekonomik yapıyı desteklemenin önemine vurgu yaparak Türkiye ile olan işbirliğinin önemini belirtti.

Filistin ve Gazze’de yaşananların endişe verici olduğunu ifade eden Tatar, Türkiye ve Kıbrıs halkının bu tür katliamlara seyirci kalmanın açıklanamaz bir durum olduğunu düşündüğünü söyledi. Tatar, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin bu konuda müdahale edememesinin insanlık adına büyük bir dram olduğunu ifade etti. Kıbrıs Türk halkının yaşadığı benzer acımasız saldırılara da değinen Tatar, Türkiye’nin garantörlüğünün ve Türk askerinin varlığının devam etmesinin önemine vurgu yaparak, sadece bir anlaşma durumunda iki ayrı devlet temelinde bir çözümün mümkün olabileceğini tekrar dile getirdi.

Edirne’de 56 Bin 645 Öğrenci, Karne Sevinci Yaşadı

Sıradaki haber:

Edirne’de 56 Bin 645 Öğrenci, Karne Sevinci Yaşadı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.