h Dolar 34,1140 % 0.28
h Euro 38,1240 % 0.28
h Sterlin 45,4098 % 0.22
h Altın (Gr) 2.857,83 %1,02
h BIST100 9.962,83 %-0,13
a

Milli Saraylar Resim Müzesi’nde Sultan 1. Abdülhamid dönemine ait bir “soyağacı” tablosu restore edilmektedir. Milli Saraylar Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi Sorumlusu Hatice Biga, tablo hakkında bilgi vererek, padişah portrelerinin madalyonlar içinde bulunduğunu ve bir ağacın üzerinde kurdelelerle birbirine bağlı olduğunu belirtmiştir. Ayrıca tablonun arkasında Sultanahmet Camii ve meydanının resmedildiğini ifade etmiştir.

Milli Saraylar Resim Müzesi’nde sergilenecek olan eserler, Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi’nde hazırlanmaktadır. Atölyede, 18. yüzyıla ait bir “soyağacı” tablosu için restorasyon çalışmaları yapılmaktadır. Uzman bir ekip, Sultan I. Abdülhamid dönemine ait üç “soyağacı” temalı eserden biri olan tabloyu özenle restore etmektedir. Diğer iki tablo ise yurt dışında bulunmaktadır. Padişah portreleri, madalyon çerçeveler içinde bir ağacın dallarında yer almaktadır. Portreler, kurdelelerle birbirlerine bağlıdır. En üstte Osman Gazi, en altta ise Sultan I. Abdülhamid bulunmaktadır. Ağacın arkasında ise Sultanahmet Camii ve meydanının görüntüsü bulunmaktadır. Restorasyon çalışmaları yaklaşık 2 ay önce başlamış olup, 1 yıl içinde tamamlanarak Milli Saraylar Resim Müzesi’nde sergilenecektir.

Tablo Restorasyon ve Konservasyon Atölyesi Sorumlusu Hatice Biga, “madalyonların içerisinde en son padişah Sultan Abdülhamid resmedilmiş” sözleriyle tablo hakkında bilgi vermiştir. Ayrıca Milli Saraylar’ın koleksiyonunda yer alan bu “soyağacı” tablosunun türünün ilk örneği olduğunu belirtmiştir. Tablonun bozulmuşluk durumuna göre restorasyon ihtiyaçlarının tespit edildiğini ve atölyeye nakledildiğini ifade etmiştir. Restorasyon işlemleri bittikten sonra belgeleme çalışmalarının yapıldığını ve tablonun ilgili birimlerle birlikte sergileneceği alanın belirlendiğini söylemiştir. Yaklaşık 1 yıl sürecek olan restorasyon çalışmalarının büyük bir ekip tarafından yapıldığını belirtmiştir.

Tablo Restorasyon bölümünde çalışan Esra Eraslan ise restorasyon sürecinde yüzey temizliği aşamasında olduklarını ve yaklaşık 2 hafta içinde tamamlanabileceğini ifade etmiştir. Tablonun atölyeye 2 ay önce getirildiğini ve 7 metrekarelik bir eser olduğunu belirtmiştir.

Türkçe Özgünleştirme: “Kronos Quartet, İş Sanat’ta Yepyeni Bir Konserle Türkiye’de İlk Kez Sahne Aldı”

Sıradaki haber:

Türkçe Özgünleştirme: “Kronos Quartet, İş Sanat’ta Yepyeni Bir Konserle Türkiye’de İlk Kez Sahne Aldı”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.