h Dolar 34,2892 % 0.49
h Euro 37,2128 % 0.49
h Sterlin 44,7896 % 0.83
h Altın (Gr) 2.979,74 %0,87
h BIST100 9.054,23 %0,58
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • “Alanya Belediyesi, Güneş Enerji Santrali Ziyaretinde Öğrencilere Ev Sahipliği Yaptı”

“Alanya Belediyesi, Güneş Enerji Santrali Ziyaretinde Öğrencilere Ev Sahipliği Yaptı”

Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri'ni ziyaret eden 100 Eko Okul öğrencisi, Başkan Adem Murat Yücel'in de eşlik ettiği bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler, santral hakkında bilgi alarak merak ettikleri soruları sordu ve teknik gezi sonrasında ödüllerle ödüllendirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından her yıl Ocak ayının ikinci veya üçüncü haftasında kutlanan Enerji Verimliliği Haftası kapsamında, Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santralleri (GES) ziyaret edildi. Ziyarette Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de öğrencilere eşlik etti.

Enerjinin etkin kullanımı, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin azaltılması ve çevrenin korunması amaçlarıyla her yıl Ocak ayının ikinci veya üçüncü haftası Enerji Verimliliği Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Alanya Belediyesi Güneş Enerji Santrali, öğrenciler tarafından ziyaret edildi. Ziyarete Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü teknik personelleri de katıldı.

Ziyarete, Ayşe Melahat Seher Ortaokulu’ndan 13 öğrenci ve öğretmenler, Hacıkadiroğlu Ortaokulu’ndan 20 öğrenci ve öğretmenler, ayrıca Okullarda Orman Projesi kapsamında Hamit Özçelik İlkokulu’ndan 67 öğrenci ve öğretmenler olmak üzere toplam 100 öğrenci katıldı. Öğrenciler, Güneş Enerji Santrali hakkında merak ettikleri soruları sordular ve tesis hakkında bilgi sahibi oldular. Teknik gezi sonrasında Başkan Yücel, öğrencilere tohum kalem ve “Çevre Dostu Öğrenci” rozetleri hediye etti.

Hacı Hıfzı Emer Caddesindeki çalışmalar hala devam ediyor

Sıradaki haber:

Hacı Hıfzı Emer Caddesindeki çalışmalar hala devam ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.