h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Ankara’da modern taksi duraklarının sayısı artıyor: Şehirdeki durak sayısı hızla çoğalıyor

Ankara’da modern taksi duraklarının sayısı artıyor: Şehirdeki durak sayısı hızla çoğalıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski ve kullanılamaz durumdaki taksi duraklarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. 21 taksi durağı tamamen yenilendi ve hizmete açılırken, 23 durağın ise yapımı halen devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, taksicilerin daha sağlıklı ve modern çalışma ortamına sahip olmasını ve vatandaşların daha iyi hizmet almasını amaçladıklarını belirtti. Ankara'nın farklı bölgelerindeki taksi durakları, taksi esnafının talepleri ve belediye incelemeleri doğrultusunda yenileniyor. Hedef, taksi esnafını memnun etmek ve şehre yeni bir kimlik ve estetik kazandırmak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eskimiş veya kullanılamaz hale gelmiş taksi duraklarını yenileme çalışmalarıyla güncelliyor. Şu anda 21 taksi durağı yenilenmiş ve anahtar teslimi yapılmış durumda, ayrıca 23 durağın inşaat çalışmaları ise devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Ankara’da bulunan taksi duraklarını daha kullanışlı ve çağdaş bir hale getirme amacıyla 2021 yılında yenileme çalışmalarına başlamıştı. Şu ana kadar 21 taksi durağının yenileme işlemi tamamlandı ve hizmete açıldı, 23 durağın yapımı ise devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Ankara’nın taksicileri farklı bir atmosfere sahiptir. Hem esnafımıza modern ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunmak hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almasını sağlamak amacıyla taksi duraklarının yenilenmesine devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

21 taksi durağı yenilenerek hizmete açıldı

Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan ise 23 farklı noktada bulunan taksi durağının yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aslan, yenileme çalışmalarına taksi esnafının talepleri ve belediye ekiplerinin yaptığı değerlendirmeler doğrultusunda karar verdiklerini söyledi ve “Öncelikli olarak taksi esnafının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz ve aynı zamanda şehrimize yeni bir kimlik ve estetik kazandırmak istiyoruz” dedi. Aslan, “Bugüne kadar kendi teknik ekiplerimizle tasarladığımız farklı tiplerdeki 21 taksi durağımızı hizmete açtık. Halen devam eden 23 taksi durağı inşaatımız var ve ilerleyen süreçte ihtiyaçları karşılamak ve vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Çocukların mektubu, istediklerini buldu

Sıradaki haber:

Çocukların mektubu, istediklerini buldu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.