h Dolar 34,2910 % -0.03
h Euro 37,0165 % -0.03
h Sterlin 44,4190 % 0.14
h Altın (Gr) 2.996,37 %0,13
h BIST100 8.714,69 %-1,40
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Antalya’nın doğu ilçeleri için gökgürültülü sağanak yağış uyarısı

Antalya’nın doğu ilçeleri için gökgürültülü sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya'nın doğusunda gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Doğu ilçeler ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar, Antalya merkez ve çevresinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Yağışların genellikle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtilirken, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.

Antalya’nın doğu ilçeleri ve çevresine önemli bir uyarı geldi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, bölgede gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Antalya’da bulunan doğu ilçeleri, Kaş, Finike, Demre, Mersin ve diğer çevre ilçeler, önümüzdeki günlerde yoğun yağışlarla karşı karşıya kalabilir.

Uzmanlar, bu gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışların yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olabileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle Antalya merkez, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde de kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ancak, bu yağışların genellikle 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde etkili olacağı bilgisi paylaşılıyor. Kahramanmaraş’ın kuzey kısmında ise 1100 metre üzeri yükseklerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Uzmanlar, bu şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı önlem alınması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, Konya-Antalya karayolunda özellikle Alacabel mevkisinde buzlanma olabileceği için sürücülerin dikkatli olmaları önem arz ediyor. Bölge halkı, bu olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmalı ve gerekli önlemleri almalıdır.

Sinop’ta karla mücadele devam ediyor: Kapalı köy yolu sayısı azalarak 5’e düşüyor.

Sıradaki haber:

Sinop’ta karla mücadele devam ediyor: Kapalı köy yolu sayısı azalarak 5’e düşüyor.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.