h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Artistik Buz Pateni Keyfi Çıldır Gölü’nde Yaşanıyor

Artistik Buz Pateni Keyfi Çıldır Gölü’nde Yaşanıyor

Çıldır Gölü'nde düzenlenen etkinlikte İstanbul Buz Pateni grubundan 40 sporcu, doğal buz pistinde keyifli bir gün geçirerek buz pateni yaptı. Ardahan Üniversitesi'nin daveti üzerine gerçekleşen etkinlikte, gölün buz tutan yüzeyi renkli görüntülere sahne oldu. İstanbul Buz Pateni grubunun lideri Burak Karakaş, Türkiye'nin doğal buz pistlerini keşfetmelerini ve bu deneyimi yaşamalarını önerdi. Ardahan Üniversitesi Arş. Gör. Volkan Özkan ise bölgelerinde kış sporlarının yapılabileceği bir atmosfer olduğunu vurgulayarak, etkinliğin daha da büyüyerek uluslararası sporcuları da ağırlayacaklarına inandıklarını ifade etti.

Doğu Anadolu’nun ikinci büyük gölü olan ve kış aylarında yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü, her yıl yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamanın yanı sıra bu kez artistik buz pateni sporcularına ev sahipliği yaptı. Çıldır Gölü’nde düzenlenen etkinlik, Ardahan Üniversitesi Araştırma Görevlisi Volkan Özkan’ın daveti üzerine İstanbul Buz Pateni grubundan 40 sporcu tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye’nin en büyük doğal buz pisti olan Çıldır Gölü’nde buz pateni yapma fırsatı bulan sporcular, eğlence dolu bir gün geçirdi. Ardahan ve Kars sınırları içinde yer alan Doğu Anadolu Bölgesi’nin ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü’nün buz tutması, renkli görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Göller üzerinde tamamen buz tabakası bulunan göl, kartpostallık manzaraların oluşmasını sağladı. Sporcular da bu eşsiz ortamda buz pateni yaparak keyifli bir zaman geçirdi.

İstanbul Buz Pateni grubunun lideri Burak Karakaş, “Geçtiğimiz yıllarda da Çıldır Gölü’ne gelmiştik, ancak bu yıl daha kalabalık bir grup olarak geldik. Türkiye’deki doğal buz pistlerinin büyük çoğunluğu bu sporcular tarafından bilinmiyor. Genellikle kuzey ülkelerindeki donmuş gölleri ve nehirleri tercih ediyoruz. Oysaki Türkiye’de de böylesine güzel bir göl bulunuyor. Herkesin Çıldır Gölü’nü görmesini ve bu deneyimi yaşamasını kesinlikle öneririm. Ayrıca bu sporun bu bölgede tanınması ve resmi kurumların desteğiyle yaygınlaşması önemlidir” diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi Arş. Gör. Volkan Özkan ise, “Bölgemiz sert kış koşullarıyla sık sık gündeme gelirken, bu durum aslında Çıldır Gölü gibi bölgemizde kış sporlarının yapılabileceği bir atmosfer yaratmaktadır. Dezavantajları avantaja çevirmeliyiz. Son birkaç yıldır Çıldır Gölü’nde buz pateni yapmak popüler hale gelmiştir. Bu yıl seçkin ve profesyonel sporcuları ağırladık. Gelecek yıl daha fazla katılımcı ve uluslararası sporcuları ağırlayacağımızı umuyoruz. Bu etkinliğin ilgili kuruluşların dikkatini çekmesini hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Gazipaşa Caddesi’ndeki çevre düzenlemesi hala devam ediyor

Sıradaki haber:

Gazipaşa Caddesi’ndeki çevre düzenlemesi hala devam ediyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.