h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Atakum’da sokak hayvanlarına destek verenlere dikkat çeken kampanya

Atakum’da sokak hayvanlarına destek verenlere dikkat çeken kampanya

Atakum Belediyesi, 4 buçuk yılda 15 ton mama desteğiyle 3 bin 572 yaralı sokak hayvanına yardım etti. Ayrıca, 14 bin 296 soruna müdahale edildi ve 336 patili dostun sahipli hayvan kaydı yapıldı. Belediye, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Sokak Canlıları Ekibi aracılığıyla sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Duyarlı vatandaşların ihbarları üzerine yaralı sokak hayvanlarına ilk müdahale yapıldıktan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi'ne teslim ediliyor. Belediye tarafından oluşturulan dijital harita ise hayvanseverlerin beslenme noktalarına katkıda bulunmasını sağlıyor. Ayrıca, Atakum Belediyesi, kırsal mahallelerde tavuk, ördek, kaz ve hindi gibi kümes hayvanlarının sağlığını koruyacak aşılamalar yaparak tarım ve hayvancılığa destek olmaktadır.

Samsun’un Atakum Belediyesi, dört buçuk yıl içinde sokak hayvanlarına 15 ton mama desteği sağladı. Toplamda 3 bin 572 yaralı sokak hayvanına yardım edildi ve 14 bin 296 probleme müdahale edildi. Ayrıca, 336 patili dostun sahipli hayvan kaydı yapıldı.

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci liderliğinde, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Sokak Canlıları Ekibi, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılamak için hayvan yoğunluğunun olduğu bölgelere 25 mamamatik ve 85 mama kabı yerleştirdi. Duyarlı Atakumluların bildirimlerine dayanarak, ekip yaralı sokak hayvanlarına ilk müdahaleyi yaparak, hayvanı Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ne teslim ederek prosedürü tamamlıyor.

Atakum Belediyesi tarafından oluşturulan dijital harita sayesinde hayvanseverler, kentte yaşayan patili dostların beslenmelerine yardımcı olan mama noktalarını bulabilirler. “Can Dostlar için Beslenme Noktaları” adı verilen bu haritaya herhangi bir akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden internete erişim sağlanarak ulaşılabilir.

Kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılığı destekleyen Atakum Belediyesi, tavuk, ördek, kaz, hindi gibi kümes hayvanlarını veba, kıran gibi hastalıklara karşı aşılamaktadır. Aşılamalar sayesinde kümes hayvanlarının sağlıkları korunurken, doğal gıda erişimi ve üreticinin bütçesine de katkı sağlanmaktadır.

Muğla’da şiddetli yağış sonrası sokaklar sular altında kaldı!

Sıradaki haber:

Muğla’da şiddetli yağış sonrası sokaklar sular altında kaldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.