h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çevreye Duyarlı Bir Yatırımı Gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çevreye Duyarlı Bir Yatırımı Gerçekleştirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına güneş enerji santrali kuruyor. Santral, binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48'ini karşılayacak ve yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir'in karbon nötr olma hedefine katkı sağlayacak. Bu çevreci yatırım, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 'İnsana ve doğaya saygılı şehir' vizyonunu destekleyen çalışmalarının bir örneğidir.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına güneş enerji santrali kurmak için çalışmalara başlıyor. Bu santral, bina için gereken elektriğin %48’ini sağlayarak Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine önemli bir katkı sağlayacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, insan ve doğaya saygıyı temel alan bir vizyonla hareket ederek çevreci yatırımlarıyla ülkeye örnek olmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak enerji üretiminde sürdürülebilirliği artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Karizma Pazar Yeri ve Çayırhisar Yerleşkesi’nin ardından şimdi de Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına güneş enerji santrali kurmayı planlıyor.

Binanın bin metrekarelik çatı yüzeyine kurulacak olan bu güneş enerji santrali, yaklaşık olarak yılda 138 bin 625 kilowatt saatlik enerji üretecek. Bu santral, NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi dahilinde bulunan Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin yıllık elektrik ihtiyacının %48’ini karşılamayı hedefliyor.

Aynı zamanda, bu güneş enerji santrali yaklaşık olarak 5 bin 545 ağaç dikilmesiyle eşdeğerdir ve çevre için pozitif bir etki sağlayacak. Ayrıca, yılda yaklaşık olarak 60 bin 995 kilogram karbondioksit salınımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de önemli bir katkı sağlayacaktır.

Ayaklarınızı yerden kesecek bir etkinlik merkezi Kuşadası’nda!

Sıradaki haber:

Ayaklarınızı yerden kesecek bir etkinlik merkezi Kuşadası’nda!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.