h Dolar 34,2614 % 0
h Euro 37,0313 % 0
h Sterlin 44,5695 % 0.11
h Altın (Gr) 3.014,56 %-0,42
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Başkan Esen: “Afetlere karşı tüm imkanlarımızı seferber ettik”

Başkan Esen: “Afetlere karşı tüm imkanlarımızı seferber ettik”

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 2019 yılında göreve geldikleri günden itibaren Türkiye genelinde yaşanan afetlere yardım etmek için belediyenin imkanlarını kullandıklarını belirtti. Başkan Esen, pandemi sürecinde maske ve hijyen malzemeleri dağıttıklarını, Manavgat yangını ve Kumluca sel felaketi gibi olaylarda yardım sağladıklarını ve Kahramanmaraş depreminde arama-kurtarma çalışmalarına öncülük ettiklerini söyledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 2019 yılından bu yana Konyaaltı ilçesi ve Türkiye’deki diğer afet bölgelerine yönelik belediye imkanlarını seferber ettiklerini ifade etti. Belediye Başkanı Esen, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sadece Konyaaltı ilçemizde değil, ülkemizin dört bir yanında meydana gelen afetlere karşı elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu süreçte Konyaaltılı hemşerilerimizle birlikte dayanışma içinde hareket ettik ve afet bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımıza yardım elimizi uzattık. Bunun yanı sıra Sivil Savunma ve Acil Müdahale Servisini kurarak, diğer kurumlarla koordineli bir şekilde çalıştık” dedi.

Pandemi sürecinde de belediye olarak vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Esen, “Maske, dezenfektan ve hijyen kitlerini ilçemizin her köşesine ulaştırdık. Okul, park gibi tüm sosyal alanları düzenli olarak dezenfekte ettik” şeklinde konuştu. Ayrıca Manavgat’ta yaşanan yangın felaketine de destek verdiklerini belirten Esen, “Manavgat’ta başlayan ve çevre ilçelere yayılan yangına 250 personele, 5 arazöz, 5 su tankeri, 3 greyder ile müdahale ettik. Ayrıca bölgedeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 50 tır yardım kolisi gönderdik” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl Kumluca ilçesinde meydana gelen sel felaketine de müdahale ettiklerini dile getiren Esen, “Felaketin ilk gününden itibaren ekiplerimiz bölgede temizlik ve su tahliyesi çalışmaları yaparak, vatandaşlarımızın normal hayata dönmesine yardımcı oldular” dedi.

Ayrıca Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrası bölgeye yardım götürdüklerini belirten Esen, “Depremlerin hemen ardından ekiplerimizle birlikte bölgeye ulaştık. Arama-kurtarma çalışmalarına önce biz başladık ve tüm malzemeleri belirlenen noktalara götürdük. 170 araçlık gıda, su, ısıtma ve barınma malzemeleri ile birlikte konteyner, çadır ve tuvalet gibi temel ihtiyaçları da bölgeye ulaştırdık” şeklinde konuştu. Hayvanlar için yem, jeneratör ve araçlar için benzin gibi zorunlu ihtiyaçları da karşıladıklarını belirten Esen, bölgedeki depremzedelere yardım elini uzattıklarını sözlerine ekledi.

Sokak hayvanları Karesi’de kış aylarında yalnız bırakılmıyor

Sıradaki haber:

Sokak hayvanları Karesi’de kış aylarında yalnız bırakılmıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.