h Dolar 34,0075 % 0.32
h Euro 37,8747 % 0.32
h Sterlin 44,9758 % 0.94
h Altın (Gr) 2.820,64 %0,40
h BIST100 %
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Başkan Gürbüz: “Yeni imar planımız resmi olarak kabul edildi”

Başkan Gürbüz: “Yeni imar planımız resmi olarak kabul edildi”

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan yeni imar planının kente daha yaşanabilir bir gelecek sunacağını belirtti. Gürbüz, planın Elbistan'ın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde atılan önemli adımları temsil ettiğini ve şehir merkezi, Karaelbistan ve Çiçek mahallelerini kapsayan bir nazım imar planını içerdiğini söyledi. Planların Elbistan'ın fiziksel, toplumsal ve ekonomik yapısını güçlendireceğini vurgulayan Gürbüz, projenin şehrin güvenliğini ve dayanıklılığını artıracağını ifade etti.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planının Elbistan’ı daha yaşanabilir bir kent haline dönüştüreceğini açıkladı. Gürbüz, Elbistan’ın deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde atılan adımların, kenti güçlü bir geleceğe yönlendirdiğini belirterek, “Elbistan İmar Komisyonu ve partilerimizin oy birliğiyle desteklediği planlar, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bu planlar, kent merkezi, Karaelbistan ve Çiçek mahallelerini kapsayan 1/5000 ölçekli nazım imar planını içeriyor ve şehrimizde ciddi bir ilerlemeyi temsil ediyor. Elbistan Belediyesi ve Milli Emlak’a ait çeşitli bölgelerde benzer projelerimiz de meclisimizin onayıyla hayat buldu” dedi. Elbistan’ı depreme karşı daha dayanıklı ve güvenli hale getirme vizyonunun, detaylı yer bilimsel çalışmalar ve kadastro verilerinin güncellenmesiyle somut bir şekilde hayat bulduğunu belirten Gürbüz, bu süreçte karşılaşılan sorunların dikkatlice incelendiğini ve şehrin ihtiyaçları doğrultusunda planların yenilendiğini vurguladı. Gürbüz, Gökçek, Yoğunsöğüt, Horhor, Beştepe, Toprakhisar ve Körücek mahallelerinde onaylanan bu planların Elbistan’ın yeniden yapılanmasında önemli bir rol oynayacağını dile getirerek, yeni parsellerin oluşturulmasıyla şehrin daha planlı, düzenli ve modern bir yapı kazanacağını söyledi. Bu gelişmenin Elbistan’ın fiziksel yapısının yanı sıra toplumsal ve ekonomik yapısını da güçlendireceğini belirtti.

Jandarma, ormanda bulduğu yaralı yavru tilkiyi koruma altına aldı

Sıradaki haber:

Jandarma, ormanda bulduğu yaralı yavru tilkiyi koruma altına aldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.