h Dolar 34,2605 % 0.12
h Euro 37,1285 % 0.12
h Sterlin 44,5898 % 0.28
h Altın (Gr) 3.011,88 %0,67
h BIST100 8.686,42 %0,37
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Birinci Ekip: Vakit, adının hakkını veriyor ve konumuyla da dikkat çekiyor!

Birinci Ekip: Vakit, adının hakkını veriyor ve konumuyla da dikkat çekiyor!

Tokat'ın Reşadiye ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Cihonus Şelalesi, ismi kadar konumuyla da dikkat çekiyor. Şelalenin üzerinden geçen karayolu sayesinde ikiye ayrılan şelale, görsel bir şölen oluşturuyor. Doğa severlerin uğrak noktası olan şelale, her mevsimde farklı güzelliklere bürünerek kartpostallık görüntüler sunuyor. Şelalenin ismi ise henüz bilinmiyor.

Tokat’ın Reşadiye ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve adı Cihonus olan şelale, konumuyla birlikte dikkat çekiyor. Şelaleyi geçen karayolu, onu ikiye bölen etkileyici bir manzara oluşturuyor.

Reşadiye ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Cihonus Şelalesi adındaki şelale, kendine has konumu ve ismiyle vatandaşların dikkatini çekiyor. Şelale, üzerinden geçen bir karayolu nedeniyle ikiye ayrılıyor ve bu özelliğiyle yolculuk yapan birçok kişinin ilgi odağı haline geliyor. Doğa severlerin ilgisini çeken şelale, dört mevsim ayrı güzellikler sunarak kartpostal görüntüsü oluşturuyor. Ancak şelalenin adının ne anlama geldiği hala bilinmiyor.

“Oldukça ilginç bir ismi var”

Şelalenin etkileyici bir manzara oluşturduğunu belirten Arif Şahin, “Reşadiye ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bu şelaleyle karşı karşıyayız. Şelalenin adı Cihonus. İsminin nereden geldiğini bilmiyorum, ancak oldukça ilginç bir ismi var. Nisan aylarında şelalenin su miktarı biraz daha artıyor. Bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle kış aylarında şelalenin suyu azalmış durumda. Ancak buna rağmen şelale hala görsel olarak çok güzel görünüyor. Yoldan geçen insanlar burada durup fotoğraf çekiyor. Şelalenin üzerinden bir karayolu geçiyor ve bu yüzden şelale ikiye ayrılıyor. Soğuk havalarda kış aylarında şelale genellikle donardı ve bu sarkıtlar oluşturarak daha etkileyici bir manzara sunardı. Ancak bu yıl Reşadiye ilçesi çok fazla soğukla karşılaşmadığı için şelalenin suyu donmadı” dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Sıcak Asfalt Çalışmalarına Hız Verdi

Sıradaki haber:

Büyükşehir Belediyesi, Sıcak Asfalt Çalışmalarına Hız Verdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.