h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Bitlis’in karla bütünleşen tarihi güzellikleri büyüleyici bir etkiye sahip

Bitlis’in karla bütünleşen tarihi güzellikleri büyüleyici bir etkiye sahip

Bitlis'te kar yağışıyla birlikte tarihi ve doğal güzelliklerin beyaz bir örtüyle kaplandığı görüntüler şehri kartpostallık hale getiriyor. 500 yıllık kale, köprüler, hanlar, hamamlar ve camilerin ortaya çıkmasıyla birlikte, fotoğraf severler bu tarihi eserleri fotoğraflamak için yüksek kesimlere çıkıyor. Bitlis'in doğal ve tarihi güzellikleri karla bütünleştiği için şehir ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunuyor. İstanbul'dan gelen bir turist, Bitlis'teki güzel kış manzarasını yaşamak için Türkiye'nin dört bir yanından insanları buraya davet ediyor.

Bitlis şehrinin tarihi ve doğal güzellikleri, kış mevsimiyle birlikte beyaz bir örtüyle kaplandığı için adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Şehir, birçok tarihi eserle dolu olduğu için açık hava müzesini andırıyor. Tarihi eserlerle birleşen bu beyaz manzaralar, herkesi büyülüyor. Şehir merkezindeki dere üzerine yapılan betonarme yapılar yıkıldıktan sonra, “Dere Üstü Islah Projesi” çerçevesinde 500 yıllık 8 köprüyle birlikte kaleler, hanlar, hamamlar ve camiler de gün yüzüne çıkarıldı. Kar yağışıyla birleşen bu tarihi eserler, Bitlis’i en çok kar alan illerden biri olarak bilinen “karın başkenti” yapmaktadır. Bu muhteşem manzaraları fotoğraflamak isteyen insanlar, tarihi eserlerin bulunduğu yüksek kesimlere çıkarak bu anları ölümsüzleştiriyorlar. Bitlisli vatandaşlardan Emrah Kendilci, karın tarihi eserlerle birleşmesini fotoğraflamaktan keyif aldığını ifade etti. Kendilci, “Bitlis’e iki gündür yoğun şekilde yağan kar, doğal güzellikler üzerinde harika bir görüntü oluşturdu. Arkadaşlarımızla birlikte Bitlis’te fotoğraf çekmeye karar verdik. Dere üzerindeki tarihi eserlerin karla birleşmesi sonucunda ortaya güzel kareler çıktı” şeklinde konuştu. İstanbul’dan gelen Yakup Tokuş ise Bitlis’te yoğun kar yağışının şehrin güzelliklerini ortaya çıkardığını ifade etti. Tokuş, “İstanbul’dan buraya geldim ve Bitlis’teki yoğun kar yağışı, bu otantik şehri gerçekten muhteşem hale getirdi. Zaten Bitlis, tarihi ve otantik bir şehir olmasıyla ünlüdür ve kar yağışıyla birleşince müthiş bir atmosfer oluştu. Herkesi, Türkiye’nin her yerinden gelip Bitlis’teki güzel kış mevsimini yaşamaya davet ediyorum” dedi.

Van’da karla mücadele çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Sıradaki haber:

Van’da karla mücadele çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.