h Dolar 33,9818 % 0.11
h Euro 37,7251 % 0.11
h Sterlin 44,7272 % -0.19
h Altın (Gr) 2.726,78 %-0,69
h BIST100 9.771,16 %-1,67
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Buldan ilçesindeki Süleymanlı Yayla Gölü, kışın etkisiyle kısmi olarak buzla kaplandı.

Buldan ilçesindeki Süleymanlı Yayla Gölü, kışın etkisiyle kısmi olarak buzla kaplandı.

Denizli'nin 1150 rakımlı Süleymanlı Yaylası'ndaki göl, gece düşen sıcaklık sonrasında kısmen buz tuttu. Kent merkezinde sıfırın altına düşen sıcaklıklar, yüksek kesimlerde eksi 10 dereceye kadar inerken, Kesin Korunacak Hassas Alan olarak ilan edilen Süleymanlı Yayla Gölü de buzla kaplandı. Göldeki doğaseverler, bölgedeki hayvanlara yem bırakarak onlara destek oldu. Doğa korumacıları ise diğer insanları, gölü kirletmeden ve doğaya zarar vermeden canlılara yaşam desteği sağlamaya davet etti.

Denizli’deki 1150 rakımlı Süleymanlı Yayla Gölü, gece saatlerinde yaşanan düşük sıcaklıklar sonrasında kısmen buz tuttu. Kent merkezinde sıcaklık sıfırın altına düşerken, yüksek kesimlerde eksi 10 derecelere kadar inmesi gözlendi. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilen Buldan Süleymanlı Yayla Gölü, kısmi bir buz örtüsüyle kaplandı. Bu yayla gölü, kuş cenneti olarak bilinir ve 1150 rakıma sahiptir. Bahar ve yaz aylarında olduğu gibi kış mevsiminde de doğal güzelliğini koruyor. Yayla gölünün buz tutmasıyla birlikte, bazı doğa severler bölgedeki hayvanlara yiyecek bıraktı. Kış aylarında hayvanların besin bulmakta zorlandığını belirten Hakan İbacık, “Yayla gölü adeta bir cennet köşesi. İşlerimizin izin verdiği zamanlarda buraya gelerek, doğanın güzelliklerinin tadını çıkarıyoruz. Bu tür zamanlarda ziyaretlerimizi daha sıklaştırıyoruz. Kış aylarında yaban hayvanları, kuşlar ve ördekler besin bulmakta zorlanıyorlar. Bizler de arkadaşlarımızla birlikte onlara yiyecek desteği sağlıyoruz. Tüm doğa severleri, Yayla Gölü’nü kirletmeden ve doğaya zarar vermeden canlılara yaşam desteği vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Çameli Belediyesi, ceviz yetiştiricilerine bilgi verdi

Sıradaki haber:

Çameli Belediyesi, ceviz yetiştiricilerine bilgi verdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.