h Dolar 34,2645 % -0.03
h Euro 37,0378 % -0.03
h Sterlin 44,5140 % -0.02
h Altın (Gr) 3.024,56 %-0,10
h BIST100 8.838,60 %2,13
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Bursa’da yabani hayvanlara destek veriliyor – Yem ihtiyaçları karşılanıyor

Bursa’da yabani hayvanlara destek veriliyor – Yem ihtiyaçları karşılanıyor

Tarım Orman Bakanlığı'na bağlı Bursa Şube Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı. İnegöl, Keles, Harmancık, Orhaneli, Mustafakemalpaşa ilçelerinde yapılan yemleme çalışmalarında kanatlı hayvanlar için 200 kilogram besi yemi, yırtıcı ve memeli hayvanlar için 200 kilogram sakatat, diğer hayvanlar için ise 300 kilogram meyve, 500 kilogram ot ve yonca balyası kullanıldı. Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, ağır kış şartları devam ettiği sürece yemleme çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bursa Şube Müdürlüğü, mevcut zorlu kış şartları nedeniyle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğal ortama yiyecek bıraktı.

İnegöl, Keles, Harmancık, Orhaneli ve Mustafakemalpaşa ilçelerinde yemleme çalışmaları gerçekleştirildi. Kanatlı yaban hayvanları için 200 kilogram besi yemi, yırtıcı ve memeli yaban hayvanları için 200 kilogram sakatat bırakılırken, diğer hayvanlar için de 300 kilogram meyve, 500 kilogram ot ve yonca balyası toplamda 1 ton 200 kilogram yem belirli noktalara dağıtıldı.

Ağır kış koşullarının yaban hayvanları üzerindeki etkisi devam ettiği sürece, Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün doğal yaşamın desteklenmesi ve sürdürülebilirliği için yemleme çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Sis, şehrin yüksek bölgelerini sarıyor

Sıradaki haber:

Sis, şehrin yüksek bölgelerini sarıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.