h Dolar 34,0340 % -0.12
h Euro 38,0560 % -0.12
h Sterlin 45,3217 % 0.58
h Altın (Gr) 2.830,39 %1,00
h BIST100 9.975,61 %2,06
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Diyarbakır için Meteoroloji’den şiddetli yağış ve kar uyarısı geldi

Diyarbakır için Meteoroloji’den şiddetli yağış ve kar uyarısı geldi

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır ve Batman için kuvvetli yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu. Diyarbakır’ın kuzey ilçeleri (Dicle, Hani, Lice, Kulp) ile Batman’ın kuzey ilçelerinde (Sason ve Kozluk) beklenen yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Yağmurun bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor. İnsanların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Diyarbakır ve Batman için kuvvetli yağış ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır ve Batman’da şiddetli yağış ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları istendi. Yapılan değerlendirmelere göre, bu gece saatlerinden itibaren Diyarbakır’ın kuzey ilçeleri (Dicle, Hani, Lice, Kulp) ve Batman’ın kuzey ilçelerinde (Sason ve Kozluk) kuvvetli bir yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağış genellikle yağmur şeklinde olacak ancak bin 200 metre üzeri rakımlı bölgelerde karla karışık yağmur ve bazı bölgelerde yoğun kar (20 santim üzeri) şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına, kar yağışının etkili olacağı bölgelerde ise ulaşımda aksamalara dikkat edilmesi gerektiği belirtilerek, vatandaşların tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

Batman-Muş dağ köyleri bağlantı yolu nihayet açıldı: Ulaşım artık kolaylaştı!

Sıradaki haber:

Batman-Muş dağ köyleri bağlantı yolu nihayet açıldı: Ulaşım artık kolaylaştı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.