h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Drone ile çekilen görüntülerle su altında kalan tarım arazileri ortaya çıktı

Drone ile çekilen görüntülerle su altında kalan tarım arazileri ortaya çıktı

Hatay'ın Demirköprü Mahallesi'nde yapılan dron çekimleriyle, yağışlar nedeniyle su altında kalan tarım arazileri görüntülendi. Son 10 yıldaki en etkili yağışların yaşandığı bölgede, tahmini olarak 10 bin dönüm arazi su altında kaldı. Buğday üretimi zarar gören çiftçiler, zararı minimuma indirmek için büyük çaba gösteriyor. Asi Nehri'nin taşması sonucu oluşan bu durumun sebep olduğu zararlar gözler önüne seriliyor.

Hatay’da Sağanak Yağışlar Tarım Arazilerini Sular Altında Bıraktı

Hatay’da şiddetli sağanak yağışlar, tarım arazilerini su altında bıraktı. Bu durumu görmek için dronlarla havadan çekilen görüntüler yayınlandı. Amik Ovası, yağışlı hava nedeniyle bereketli topraklarının bir kısmını sular altında bıraktı. Hatay’ın Antakya ilçesi, Demirköprü Mahallesi’nde ise Asi Nehri taşarak binlerce dönüm araziyi sular altında bıraktı. Yağışların etkisiyle birlikte su altında kalan tarım arazileri, dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi. Bölgedeki yağışların devam etmesiyle birlikte su altında kalan arazi miktarının arttığı gözlendi.

Demirköprü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şahan, son 10 yılda böyle etkili bir yağış görmediğini belirterek, “Özellikle son bir haftadır yağışlar bu şekilde oldu ve tahminen 10 bin dönüm arazi su altında kaldı. Buğday tarlalarımız zarar gördü. Zararı minimize etmek için ekipler gece gündüz çalışıyor. Asi Nehri taştı ve bu durumu görüyorsunuz” dedi.

Dikkat çekici başlık seçimi: “Hatay’daki Şiddetli Yağışlar Tarım Arazilerini Sular Altında Bıraktı – Görüntüler Ortaya Çıktı!”

Niğde’de “Geleceğin Enerji Paradigmaları” Konulu Bir Panel Gerçekleştirildi

Sıradaki haber:

Niğde’de “Geleceğin Enerji Paradigmaları” Konulu Bir Panel Gerçekleştirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.