h Dolar 35,2068 % 0.3
h Euro 36,7672 % 0.3
h Sterlin 44,3202 % 0.7
h Altın (Gr) 2.968,33 %1,32
h BIST100 9.724,50 %-0,42
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Ekolojik Köy’e olan talep giderek artıyor

Ekolojik Köy’e olan talep giderek artıyor

Mamak Belediyesi'nin hizmete açtığı Ekolojik Köy, her geçen gün daha fazla ilgi çekiyor. Köyde verilen eğitimlerle öğrenciler, köy hayatı, tarım ve kırsal üretim konularında bilinçleniyor. Arıcılık, polinasyon, ürün değerlendirme ve saklama gibi konularda eğitimler veriliyor. Ata tohumu ekimi, meyve ve sebzelerden tohum alma gibi uygulamalar da öğrencilere öğretiliyor. Ayrıca minikler, Mamak'a özgü Kutludüğün ekmeğini yapma fırsatı buluyorlar.

Mamak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ekolojik Köy, her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin vizyon projelerinden biri olan Ekolojik Köy, kırsal turizmi canlandırmak ve mahalle statüsüne kavuşmuş köylerde yaşayan insanlara ekonomik destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Ekolojik Köy’de ayrıca çeşitli eğitimler de verilmektedir. Başkent’in birçok ilçesinden pek çok okul, Ekolojik Köy’e düzenledikleri geziler ile köy hayatı, tarım ve kırsal üretim konusunda bilinçlenmektedir. 2023-2024 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında 2 bin 300 öğrenci Ekolojik Köy’ü ziyaret etmiştir.

Ekolojik Köy’de arıcılık ve polinasyon eğitimi ile öğrencilerin arıcılık konusunda bilgi sahibi olması hedeflenmektedir. Eğitimler hem teorik olarak verilmekte hem de uygulamalar yapılmaktadır. Ayrıca hasat edilmiş ürünlerin değerlendirilme şekilleri ve saklama koşulları da öğrencilere öğretilmekte olup, yoğurt, salça, sirke ve ekmek yapımı eğitiminde öğrenciler üretim ve gıdaların saklama yöntemleri hakkında bilgilendirilmektedir. Kurutma atölyesi de Ekolojik Köy’de yer alan eğitimlerden biridir. Ekim için ata tohumu yetiştirme, tohum alımı ve saklama koşulları gibi konular öğrencilere öğretilmekte olup, öğrenciler pratik olarak ata tohumu ekmeyi ve meyve-sebzelerden tohum almayı öğrenerek saklama koşulları hakkında teorik bilgiler edinmektedir.

Fırın atölyesinde ekmek yapım eğitimi ise minikleri taş fırının başına geçirmektedir. Mamak’a özgü Kutludüğün ekmeği tarifiyle minikler ekmek yapmakta ve yaptıkları ekmekleri tadarak Ekolojik Köy’den ayrılmamaktadır.

Fethiye’deki dalgıçlar, gelecek yılın turizm sezonunu heyecanla bekliyor

Sıradaki haber:

Fethiye’deki dalgıçlar, gelecek yılın turizm sezonunu heyecanla bekliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.