h Dolar 34,4676 % 0.32
h Euro 37,2859 % 0.32
h Sterlin 44,9401 % 0.71
h Altın (Gr) 2.997,87 %1,49
h BIST100 8.793,61 %-2,32
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Elazığ’da sıcaklık rekoru kıran yeni bir jeotermal su kaynağı bulundu: Suyun sıcaklığı tam 40 derece!

Elazığ’da sıcaklık rekoru kıran yeni bir jeotermal su kaynağı bulundu: Suyun sıcaklığı tam 40 derece!

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan Golan Kaplıcaları yakınlarında yeni bir jeotermal su damarı keşfedildi. Su, 400 metre derinlikten çıkıyor ve sıcaklık derecesi 40 °C. Kaynak suyu, romatizma, kadın hastalıkları ve cilt hastalıkları gibi sağlık sorunlarının tedavisine yardımcı oluyor. Golan Kaplıcaları, turistlerin yoğun ilgisini çekiyor ve Elazığ ve Karakoçan turizmine büyük katkı sağlıyor.

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bulunan Golan Kaplıcaları’nın yakınında yeni bir jeotermal su damarı keşfedildi. Suyun 400 metre derinlikten çıktığı ve sıcaklığının 40 derece olduğu belirtiliyor.

Golan Kaplıcaları, Karakoçan ilçe merkezine 18 kilometre mesafede yer alıyor ve birçok sağlık sorununa şifa olma özelliği taşıyor. Kaplıcalar, yılın her ayında binlerce ziyaretçi ağırlıyor ve zengin mineral içeriğiyle romatizma, kadın hastalıkları ve cilt rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı oluyor. Golan Kaplıcaları, Peri Çayı’nın kenarında yer alması ve muhteşem doğal manzaraya sahip olmasıyla Elazığ ve Karakoçan turizmine büyük katkıda bulunurken yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Öte yandan, Golan Kaplıcaları’nın yakınında bulunan jeotermal su damarı ise toprak altından 400 metre derinlikten çıktı ve sıcaklığı 40 derece. Vatandaşlar, bu termal suyu cep telefonlarıyla görüntülemeyi başardılar.

Başkan Sandıkçı, Şehrin Cadde ve Sokaklarını Yepyeni Bir Hava ile Donatıyor

Sıradaki haber:

Başkan Sandıkçı, Şehrin Cadde ve Sokaklarını Yepyeni Bir Hava ile Donatıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.